Aktywne Wpisy
Mega_Smieszek +857
Kryspin013 +457
Minęły prawie 3 tygodnie od zakupu podrobionej suwmiarki Mitutoyo z "magazynu allegro" - sprzedawanej jako oryginał oraz w cenie zbliżonej do oryginału.
Oferta jak wisiała tak wisi mimo zgłoszenia tego bezpośrednio w allegro (wraz z dowodami) oraz opisania sprawy tutaj.
Pamiętajcie wykopki:
Oferta jak wisiała tak wisi mimo zgłoszenia tego bezpośrednio w allegro (wraz z dowodami) oraz opisania sprawy tutaj.
Pamiętajcie wykopki:
sprzedaż
Myślę nad zakupem mieszkania w starej kamienicy niedaleko centrum kawalerka 28mk za 75k
Kujawsko pomorskie miasto 40k mieszkańców.
Cena wydaje się atrakcyjna ale..
Minusy;
Mieszkanie nie posiada księgi wieczystej tylko udziały w nieruchomości przypisane do mieszkania.
Mieszkanie jest na poddaszu (2 piętro ) i jest dość nisko ok 210cm
Nie ma wspólnoty mieszkaniowej i mieszkanie jest bezczynszowe.
Wszystkie remonty związane z dachem będą musiał pokrywac z swojej kieszeni że względu że mieszkanie jest na poddaszu.
Klatka jest obskurna i nikt z ludzi tam mieszkajacych nie będzie napewno chcial się dołożyć do remontu.
Drzwi do klatki wejściowe się nie zamykają więc trzeba będzie na własny koszt wymienić lub wyremontować je.
Mieszkanie jest w całości do remontu kapitalnego
Teraz plusy;
Cena niby atrakcyjna ale jak chciał bym zrobić remont mieszkania to myślę że spokojnie 40/50k
Jest wspólny ogród dość duży ok 10arow więc każdy ma kawałek dla siebie.
Z drugiej strony jak włożę te 40k w remont plus powiecmy 70k za mieszkanie mam 110k a u nas za 120/140k można dostać kawalerka w normalnym bloku.
#nieruchomosci
#mieszkanie
#remontujzwykopem
@Wykop24h: Czyli wymierające miejsce bez perspektyw.
Inaczej bym szukał innej kamienicy, zawsze możesz zlecić odpowiedniej osobie by wszystko ci posprawdzała od a do Z + tą księgę załatwiła, bo to jest główny problem
#!$%@?, opie, moja piwnica ma 215 i będę ją pogłębiać do 240, mimo że tam nie mieszkam, a tylko chcę zrobić biuro. Resztę wad sam wymieniłeś. Zapomnij o tym mieszkaniu.
@PiersiowkaPelnaZiol
Miasto właśnie jest przemysłowe i co roku liczba mieszkańców się zwiększa , powstają różne inwestycje i nowe osiedla..
Księgi wieczysta mozna założyć ale jest to koszt na który pewnie większość mieszkańców się
Wybrałabym
@L3gion
@PiersiowkaPelnaZiol
@Wykop24h: Czyli i tak byś kupił co byśmy nie powiedzieli ( ͡° ͜ʖ ͡°)