Wpis z mikrobloga

@loczyn: Miałem do czynienia z przekrojem wieku od 10 lat mniej do 10 lat więcej niż ja, biorę swoje spostrzeżenia z doświadczenia życiowego. Teraz lwia część chce zarobić i sie nie narobić, ale być może masz bardziej optymistyczne odczucia co do tego.

Z jednej strony, boom influencerow tiktoczków youtuberów streamerów. Młodzi widzą że żeby mieć villę wystarczy powykręcać morde do kamery i sie łopaty nie chwycą, niestety, ale tak to
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@FACHPRACA-pl: trochę tak trochę nie. Teraz dostałem dobrą pracę dzięki znajomości ale też dzięki swojej pracowitości bo na studiach poszedłem do pracy gdzie poznałem obecnego pracodawcę xD
  • Odpowiedz
@FACHPRACA-pl: Sczerze?Nie w Polsce.Ostatnio przerabiałem z kumplem układ napędu pewnej maszyny drukarskiej(oczywiście było to naszą inicjatywą).Projekt pochłonął również mnóstwo godzin poza pracą za które nikt nie zapłacił(schematy,poszukiwania pasujących do maszyny podzespołów tj. silniki,falowniki itp.).Dostaliśmy 200zł netto premii.Śmiech na sali.
  • Odpowiedz
@galicjanin: tak jest, rynek się rozluźnił, ale trzeba też wziąć pod uwagę że wolni strzelcy zwykle to co osoby na uop płacą jako koszt pracodawcy, podatki i teraz odkąd składka zdrowotna też jest podatkiem%, chowają do kieszeni. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Gdyby absolwenci tak robili to myślę że zarobki byłyby konkurencyjne. A śrubę przykręcają właśnie tym co rozliczają się uczciwie bo ktoś to robi za nich,
  • Odpowiedz