Aktywne Wpisy
jalop +7
Koledzy, czy opłaca się kupić używaną markę premium? Kiedyś miałem przyjemność pojeździć tym modelem i mam bardzo fajne odczucia.
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/mercedes-benz-klasa-e-stan-fabryczny-unikat-ID6FyVkE.html
Jeden z najlepszych silników, bardzo mocna i trwała konstrukcja auta.
Czy warto brać? A może jednak coś dołożyć i wziąć nowe, najtańszy segment?
A byłbym zapomniał: wieś, 25 tysięcy kilometrów rocznie xD
#motoryzacja #samochody
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/mercedes-benz-klasa-e-stan-fabryczny-unikat-ID6FyVkE.html
Jeden z najlepszych silników, bardzo mocna i trwała konstrukcja auta.
Czy warto brać? A może jednak coś dołożyć i wziąć nowe, najtańszy segment?
A byłbym zapomniał: wieś, 25 tysięcy kilometrów rocznie xD
#motoryzacja #samochody
Używana marka premium czy nowe najniższej jakości?
- Używane premium 41.5% (521)
- Nowe najniższej jakości 58.5% (734)
Ravenlot +915
Ja tylko przypominam, że jednym z głównych postulatów #konfederacja jest wyjście Polski z Unii Europejskiej. #polityka
Paliłem paczkę dziennie, czasami więcej jak jakiś grill, czy impreza. Obecnie ostatnia paczka starczyła mi na 4 dni. Dziewczyna mi chowa fajki i je wydaje xd w nocy nie mogłem zasnąć i szukałem tej paczki, aż ją obudziłem. Zdarzyło się też raz, że ją w nocy budziłem i prosiłem o fajkę bo mną telepie. Czuję się jak ćpun xD
No ale są też pozytywy - mniej zamulony z rana, w płucach nie świata, chrypka z rana o połowę mniejsza, chrząkanie i kaszel zanikają. Większe łaknienie i w miesiąc przytyłem prawie 3kg, ale powiedzmy że miałem zapas tak z 5kg na to. Teraz paczka ma mi starczyć na cały tydzień, jeśli się uda to będzie duży krok do całkowitego rzucenia. Z minusów to pięść sama się zaciska xd ogólnie rozdrażnienie, pierwsze 3 dni to silne bóle głowy, przerywany sen.
#papierosy #zdrowie
Paliłem przez dwa lata i tak jak gardło dostało w dupe przez efajki tak przez 10 lat palenie tradycyjnych nie dostało. Wysuszyło mi gardło tak mocno że nabawiłem się nieżytu. W dodatku ciągle to się paliło, bez przerwy, jak gimbus - w drodze, na kiblu, przy kompie. Dla mnie to większe gówno, chociaż kiedyś zachwalałem.
@k_a_h_l_u_a: o to to to. Też uważam to za ślepą uliczkę. Zamiast palić raz
@k_a_h_l_u_a: rzucam od tygodnia i też to czuje. Napady jakiejś małej paniki, niepokoju, wychodzenie na balkon i trzymanie fajki w palcach przez kwadrans. Masakra
@k_a_h_l_u_a: u mnie nie ma żadnych pozytywów co ciekawe. Zero poprawy w płucach, dalej gul w gardle. ( ͡° ʖ̯ ͡
A z ilu zeszłeś? Jak np z 20 dziennie do 15 to nie będzie zbytnio efektów. Dobre jest zrobić terapię szokową i wytrzymać te 3 dni chociażby na maks 5 fajkach dziennie, rozłożonych w odstępie po 4-5h, wówczas powinno się dużo oczyścić.
@k_a_h_l_u_a: z 30 do zera. xD Palę teraz jeden papieros na raty przez dwa dni.
@k_a_h_l_u_a: racja. Ale nikotyna uzależnia więc wiesz. Jeśli można się wspomóc czemu nie. Ja po prostu ostrzegam przed zbyt dużą ilością nikotyny w NZT.
Łeee, to pięknie. Generalnie dużo czytałem o papierosach, rzucaniu, skutkach itd, także to normalne, że niektórzy mają objawy palacza jeszcze długo po rzuceniu.
Ewentualnie istnieje możliwość, że #!$%@?łeś sobie coś na amen i samo rzucenie to za mało i za późno. Także może warto byłoby udać się do lekarza. Wgl napisz co to za objawy i niedogodności.