Aktywne Wpisy
DrMagK2 +280
Moje miasto takie piękne XD
plottwist +668
Ogólnie jestem przerażony tym wypadkiem na A1 i mega fajnie, że na wykopie ludzie chcą sprawiedliwości, za to co spotkało tą rodzine, różne wypadki widziałem i po prostu klikam, oglądam i zamykam ale tutaj jakoś to siedzi we mnie i cały czas sprawdzam jakieś nowe info. Na yt bandyci drogowi jest wstawiony gif z przybliżenia kamerki z auta jadącego z naprzeciwka, spowolniłem to trochę i zobaczcie jak dość dobrze wygląda moment uderzenia.
#dacia #samochody #kiciochpyta
Komentarz usunięty przez autora
Obstawiam, że asystent wykrywania kolizji czołowej "front assist". Jakoś niedawno miał się stać obowiązkowy w UE, tak jak kiedyś ABS, więc nawet Dacia będzie go miała.
@smk666: dacia jeszcze nie ma takich systemów nawet w opcji za dopłatą.
A to może jeszcze nie przeszło, ostatnio czytałem o tym że chcą wprowadzić obowiązek w 2018 jak kupiłem auto z tą funkcją.
@smk666: wygląda na to, że jednak myliłem się z asystentem hamowania, bo @wlatca-oka podrzucił przykład z sandero które to może mieć. Ale obstawiam, że to jest nowość dla modeli po liftingu który jeszcze nie wyjechały na rynek i @Gummy_tommy jeszcze tego nie ma.
Dokładnie jest to ten system aebs
https://youtu.be/669mHCFb8ho
@Gummy_tommy: według instrukcji obsługi:
Usterka dotycząca systemu aktywnego hamowania. Lub informacja o wyłączonym systemie aktywnego hamowania.
@majk_emigrant szukałem tego chyba z miesiąc