Wpis z mikrobloga

Jutro wielki dzień. Rada Polityki Pieniężnej z naszym najlepszym jaszczombem na czele, będzie decydować w sprawie stóp procentowych. Ekonomiści Goldman Sachs przewidują wzrost o 75 punktów bazowych, czyli wzrost do 6,75% stopy referencyjnej. WIBOR 6M to w tej chwili 7,39% i teraz mała zabawa, jaki wzrost przewidują wykopowicze.

Moje przeczucia są dość zatrważające i ustawiam poprzeczkę na 125 punktów! Myślę że nasz jaszczomb dowali z grubej rury, widząc co się dzieje wokół niego, zwłaszcza na rynku walutowym. Jak obstawiacie? Zwycięzca zgarnia piwo, by wypić za kredytobiorców (którym też jestem), które funduję z własnej kieszeni (płatność blikiem).

Wygrywa pierwsze trafienie, lub najbardziej zbliżone wytypowanie. Ciekawe jak duża grupa trafi w zmysł jaszczeomba.
#glapinski #kredythipoteczny #kredyt #inflacja #heheszki #rozdajo #finanse #recenzja #stopyprocentowe #gielda
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@podatnik_fundator ja też obstawiam 75 pb . Jak da mniej to nasze żetony już w ogóle polecą, a jak da więcej to gospodarka też już jest na granicy wydolności, dlatego jaszczomp jeśli ma wybierać między jednym a drugim złem, to woli nie wybierać wcale tylko #!$%@?ć to i to xD
  • Odpowiedz