Wpis z mikrobloga

@Limonene: Jak masz zamiar robić konserwową w occie to polecam zbierać takie małe jak ogórki - wtedy nie kroić jej i w całości to tak nie nasiąka octem. Kiszona też fajnie wychodzi (ale taka mała jak wyżej).
Jak już wyrośnięta to proponuję pociąć w paski i zrobić w zalewie curry. Jak lubisz ostrzejszą kuchnię to z chilli.
A jak masz więcej czasu i cukinii to proponuję zrobić sos słodko-kwaśny -
  • Odpowiedz
@Limonene: No ja wolę w curry niż w samym occie (no chyba, że ta malutka). Jeszcze można sałatkę wielowarzywną (marchewka, cebula, cukinia, ogórek, papryka) w zalewie zrobić - też spoko opcja.
W occie to proponuję patisona zamarynować ( ͡° ͜ʖ ͡°) to jest gamechanger :D
  • Odpowiedz