Aktywne Wpisy
Polejmnie +741
Polka chwali się przemytem na Facebooku. Oczywiście bez żadnych konsekwencji
#bekazlewactwa #polskiepato #polska #granica
#bekazlewactwa #polskiepato #polska #granica
SKYFander +623
Ehh, kiedyś to nawet reklamy na bandach to były Coca-Cola, McDonalds, Carlsberg, JVC, MasterCard, Adidas.
A teraz, chińskie telefony, chińskie auta, katarskie linie, turecki sklep i Lidl xD
#mecz
A teraz, chińskie telefony, chińskie auta, katarskie linie, turecki sklep i Lidl xD
#mecz
Miasto jest mega przystosowane do ruchu rowerowego, nie to co mój rodzinny #szczecin - masa osób przemieszcza się na rowerach, kierowcy też to szanują i nigdy nie było sytuacji że na ścieżce rowerowej postawił ktoś znak / ścieżka nagle się kończy / jakaś madka z gówniakiem sobie po niej przebiega.
Niemcy są uber mili, zarówno w sklepach jak i w obsłudze na koncercie, ale nawet losowe osoby i małe gesty typu stałem sobie w kolejce do sklepu z pićkiem i zostałem przepuszczony do przodu.
Zanim wyszedłem z piwnicy dużo mnie straszyli znajomi o tym że miasto jest niebezpieczne, masa różnych podejrzanych typów się kręci + nakręcali info o tym że multirasowość tam wszystko niszczy, ale ogarnąłem że jeśli nie idziesz w jakieś podejrzane uliczki (które są też w każdym miejscu w polsce) i nie zaczepiasz nikogo to jest git.
Nie powiem - smutno mi trochę po powrocie do polski, płacę spore podatki i oczekiwałbym przynajmniej zdrowej infrastruktury a nie rozwalonych wąskich chodników. Chyba niedługo #emigracja - jak nie berlin, to jedno z przygranicznych miasteczek.
#oswiadczeniezdupy #zalesie
@DenNarcoSmurfen: xd
@DenNarcoSmurfen: w Polsce
Bardzo dużo rowerów wymusza pierwszeństwo, ignoruje znaki, tak samo hulajnogi elektryczne. Kierowcy aut po prostu przystosowali się i hamują przed każdym, niezależnie od słuszności tego zatrzymania
@DenNarcoSmurfen: Szczerze polecam Londyn każdemu do zwiedzania.
@DenNarcoSmurfen: tak nie brzmi typowy Polak zagranicą. Większość jest przymusowo w Niemczech i raczej nienawidzą kraju, w którym mieszkają. Są tam tylko bo muszą.
Komentarz usunięty przez moderatora
A zestawianie, jak to zrobil ktos wyzej, pieknego Hamburga i tego meksyku europy jest conajmniej nie na miejscu. Berlin nie ma zadnego startu do Hamburga, Kolonii, czy Monachium.
Jedno co musze przyznac, to ze akurat te przepuszczanie w kolejce
@NexciaK: co tak Cie urzekło w Monachium ze nie ma podejścia do Berlina? W Kolonii byłem tylko turystycznie, ale jakbym miał wybrać (i w sumie wybierałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)) pomiędzy Monachium, a Berlinem - to zdecydowanie wygrał Berlin. Oczywiście wszystko jest kwestią indywidualną, ale jestem ciekawy opinii.
@DenNarcoSmurfen: typowy Polak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak na serio, często jako turysta (szczególnie świeży), inne miasta/kraje widzisz przez różowe okulary. No bo przecież inaczej wygląda kilka turystycznych dni w innym kraju (chodzisz po knajpach mniej przejmując się budżetem, spędzasz czas głównie w centrum lub dobrych okolicach, spędzasz czas tak jak lubisz zamiast myśleć o pracy etc) niż gdybyś