Aktywne Wpisy
mam samochód kia ceed z 2010. zawsze tankuję w niej benzynę 95. Czy mogę też tankować 98? zwłaszcza jeśli są w ten samej cenie? czym to się różni? czy można te paliwa "mieszać" tzn nalać 98 jeśli mam np pół baku 95?
#samochody #motoryzacja #kia #ceed
#samochody #motoryzacja #kia #ceed
marian1881 +241
Skradziono dziś przyczepę gastronomiczną należącą do stowarzyszenia prowadzącego świetlicę dla dzieciaków (Serduszko dla Dzieci).
Stała w Warszawie na Wawrze (w Międzylesiu) na rogu Patriotów i Jeżynowej (200 m od PKP Międzylesie). Z------o ją najprawdopodobniej pomiędzy 14:00, a 16:00. Nie ma napisów, loga, ma jednolity ciemny kolor (czarno-szary, jako facet mam problem z kolorami ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) Model Stopexim-2s21a.
Może ktoś z Was ją widział albo jest szansa, że ma ją na kamerce w aucie? Może złodzieje ją postawili gdzieś w okolicy na jakiś czas zamiast zabrać od razu do dziupli i stoi gdzieś na Wawrze, więc byłbym bardzo, bardzo wdzięczny za rozglądanie się. Zorientowaliśmy się o 22:00, właśnie trwa zgłaszanie
Stała w Warszawie na Wawrze (w Międzylesiu) na rogu Patriotów i Jeżynowej (200 m od PKP Międzylesie). Z------o ją najprawdopodobniej pomiędzy 14:00, a 16:00. Nie ma napisów, loga, ma jednolity ciemny kolor (czarno-szary, jako facet mam problem z kolorami ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) Model Stopexim-2s21a.
Może ktoś z Was ją widział albo jest szansa, że ma ją na kamerce w aucie? Może złodzieje ją postawili gdzieś w okolicy na jakiś czas zamiast zabrać od razu do dziupli i stoi gdzieś na Wawrze, więc byłbym bardzo, bardzo wdzięczny za rozglądanie się. Zorientowaliśmy się o 22:00, właśnie trwa zgłaszanie
#budujzwykopem #budownictwo #budowadomu
W każdym bądź razie, coś takiego nie powinno mieć miejsca.
@diamondhands: za płytkie zamki w krokwiach i pewnie całość opiera się na tej stronie murłaty, która poszła w dół. Możliwe też że poziomowali murłate i nie przylegała dobrze do wieńca i wygięlo szpilki razem z murłata.
Komentarz usunięty przez autora
poka konstrukcję całego dachu, ale podejrzewam że jak ja masz dach platwiowo jetkowy bez slupkow
Cieśla stwierdził że to kwestia wysychającego drewna. Jętki się nie obruszyły, cała konstrukcja jest stabilna, płatwie i krokwie na miejscu. Nie ma ugięć. Kierownik budowy potwierdził słowa cieśli ale na dziś zorganizował technologa drewna żeby wydał ostateczną decyzję co z tym zrobić. Drewno schnie od