Aktywne Wpisy
AMBIWALENTNYPSIUR +408
Jak go wypuszczam to sąsiedzi dzwonią na policję ze puma z zoo uciekla
Arczios +34
Idę dziś na pierwszą randkę od praktycznie 2 lat dam wam update życzcie mi powodzenia.
#przegryw
#przegryw
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
1) ma cert ccna 5 letnia praktyka w zawodzie, a nie umie napisać prostej reguły do FW na accept na porcie 3, nie wie co to dns
2) magister z infy, nie umie rozróżnić dhcp od dnsa
3) technik informatyk nie zna dwóch pierwszych żył ze skrętki...
najlepsze każdy ale to każdy w zainteresowaniach miał infromatyka -sieci. Czy bawił się pan pfsense czy wrt? postawił pan wirtualke na kompie? Nie ( ͡° ʖ̯ ͡°) myślałem że ze mną było #!$%@? ale teraz to widzę że muszę iść po podwyżkę albo szukać lepiej płatnej roboty.
tak wiem że to jest do wykucia ale takie rzeczy przychodząc na rozmowę trzeba wiedzieć.
#oswiadczenie #pracbaza #korposwiat #januszex
a tak serio, wejdź do cmd i pokaż co potrafisz. co zrobisz jakpracownik loguje się na serwer ale www już mu nie działa, jak przetestujesz połączenie sieciowe. skrętki powinieneś zarabiać z zamkniętymi oczami.
- co zrobisz jak przyjdzie pracownik i mowi że ma czarny ekran na kompie i wybieram tych którzy sami sobie potem zadają pytania i na nie odpowiadają. Jedni stają na tym że sprawdzą kabel, czy listwa drudzy sami ciągną "ok ale jak z prądem wszystko ok ,podłączenie jest ok to... i jadą dalej wymieniając po kolei każdy problem i go
@mati1990: ktoś to jeszcze zarabia recznie?
sprzedaje kserokopiarki drukarki kompy tonery i wiele wiele innych rzeczy :)
@mati1990: w firmach gdzie pracowałem był zakaz używania recznie robionych kabelków. Połączenia pomiędzy pietrami po połączenia szafa-szafa, potem z szaf do gniazdek i z gniazdek do urządzeń gotowymi kablami. Tylko tego nie robili sieciowcy
robota się przedłuża, zarobienie na wymiar kabli ze szpuli jest szybsze (jak masz kogoś z wprawą) niż mierzyć, czekać na dostawę i męczyć się z nadmiarem - ile razy jebnieszsię w odmierzaniu 80 kabli i potem dopasuj to
@mati1990:
Czekaj. Chodzi o kolory? Czy które to TX i RX? Ja trochę z innej branży. Ale uważam że w obu przypadkach szkoda pamięci na takie głupoty. Telefon w łapę -> google -> T568B i jazda.
@Anakee: Najważniejsze to mieć markową praskę. Te tanie za 20zł to faktycznie czasem nie
@brakmaila: a jaka jest odpowiedź?
jaki skaner jest najtańszy w eksploatacji.