Aktywne Wpisy

mickpl +1651
UWAGA MÓWI MARSZAŁEK TAGU
Anka, 17 lat mam konto na tym portalu, mirkuje tak samo, taguje tak samo, nie przeklinam, nie wyzywam nikogo (poza politykami XD) - a Ty mi piątka dajesz. Jak regulamin jest głupi to trzeba go zmienić, a jak "najważniejsi są użytkownicy" to zrób ankietę co chcą.
No ale nie o tym.
Jak
Anka, 17 lat mam konto na tym portalu, mirkuje tak samo, taguje tak samo, nie przeklinam, nie wyzywam nikogo (poza politykami XD) - a Ty mi piątka dajesz. Jak regulamin jest głupi to trzeba go zmienić, a jak "najważniejsi są użytkownicy" to zrób ankietę co chcą.
No ale nie o tym.
Jak
źródło: ankieta
Pobierz
AnalnyNiszczyciel +481
Wczoraj dopełniłem formalności i w piątek odbieram od sprzedawcy nowy wóz. Moja flota poszerzy się o kolejnego golfa, a będzie to model golf V 1,6 MPI z gazem🙂
Długo zastanawiałem się czy nie kupić używanego golfa 6 TSI kombi na które chorowałem od premiery, ale ostatecznie wybór padł na sprawdzoną piątkę :)
Podziękowania dla Pana Mirosława z komisu pod Sosnowcem, który mirkuje tutaj z nami za mega profesjonalną i sprawną obsługę 🙂
Kolejnym celem jest
Długo zastanawiałem się czy nie kupić używanego golfa 6 TSI kombi na które chorowałem od premiery, ale ostatecznie wybór padł na sprawdzoną piątkę :)
Podziękowania dla Pana Mirosława z komisu pod Sosnowcem, który mirkuje tutaj z nami za mega profesjonalną i sprawną obsługę 🙂
Kolejnym celem jest
źródło: IMG_3803
Pobierz

Chciałbym wykorzystać fakt dość fajnego skomunikowania Wielkopolski z Dolnym Śląskiem i wybrać się w okolice Gór Sowich aby pokręcić tam trochę kilometrów. Problem w tym, że nigdy nie byłem rowerem w jakichkolwiek górach i trochę nie wiem jak zabrać się do zaplanowania trasy.
W głowie mam taki pomysł, żeby władować się z rowerem w pociąg, pojechać do Wałbrzycha i stamtąd wyruszyć w trasę. Celuje w zrobienie około 100/120 kilometrów, powrót do miejsca startu / przyjazd do innej miejscowości dobrze skomunikowanej z Poznaniem.
Na co dzień planuję trasy poprzez Garmin Connect korzystając z heatmap - jednak tutaj zakładam, że mogę trafić na niespodzianki jeśli chodzi o trudność tras. Dokładnie mam tu na myśli to, że mam hardtaila i o ile nie mam problemów z kondycją, tak zakładam, że w górach limitować może mnie brak amortyzacji z tyłu i trudność tras. Stąd też moje pytanie - chętnie przyjmę wskazówki od kogoś, kto jeździł w tych okolicach i może polecić jakieś szlaki, leśne drogi, ciekawe miejsca czy nawet mniej uczęszczane wyasfaltowane drogi w tych okolicach.
Trochę poszperałem w internecie, swoje typy już mam ale będę wdzięczny za każdą sugestię.
#rower #mtb #dolnyslask
Na pewno chciałbym zobaczyć zaporę wodną na Bystrzycy, Park Krajobrazowy Gór Sowich i potem
źródło: comment_1656698148IYPCFo7d7GnWH7XbZU3kNd.jpg
Pobierz- Kalenicy nie znam, więc odpuściłem (możesz dorysować).
- Głuszyca i wszystko za też nie moja bajka, byłem ze 2 razy w życiu, może ktoś coś bardziej legitnego poleci.
- Po drodze masz kilka knajp (Glinno - Bełty, Sokolec - do wyboru, Andrzejówka).
https://maplorer.com/permalink.php?file=2022-07-01_20_22_53_b_Zagrze---Sowa.gpx
źródło: comment_1656699895O8sCZbO7NswIHwucYlbp3w.jpg
PobierzZ walbrzycha to lepiej wjechać sobie na chelmiec zjechać do boguszowa, dalej do mieroszowa i tam zacząć powoli zawracać w stronę walbrzycha
@qwerty93: Screen jest ze strony Garmina, bo tam układam sobie trasy - z racji, że nie do końca ogarniam tereny gdzie obecnie mieszkam to korzystam z heat mapy, żeby chociaż trochę wiedzieć co
Tutaj relacja z przebiegu (nie moje)