Aktywne Wpisy
czerwonykomuch +143
35 lat kapitalistycznej propagandy tak bardzo poryło mózgi pracowników, że chcą oni - z własnej woli - spędzać w pracy więcej czasu za to samo wynagrodzenie.
Tak, dobrze czytasz. 23,9% obywateli jest zdecydowanie przeciwna skróceniu tygodnia pracy do 4 dni przy zachowaniu tego samego wynagrodzenia. 15% raczej przeciwna. Wśród trzydziestolatków, którzy powinni już przecież coś tam ogarniać i nie nabierać się tak łatwo na kapitalistyczne brednie, 52% woli pracować dłużej za to
Tak, dobrze czytasz. 23,9% obywateli jest zdecydowanie przeciwna skróceniu tygodnia pracy do 4 dni przy zachowaniu tego samego wynagrodzenia. 15% raczej przeciwna. Wśród trzydziestolatków, którzy powinni już przecież coś tam ogarniać i nie nabierać się tak łatwo na kapitalistyczne brednie, 52% woli pracować dłużej za to
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Kiedy to płodne Julki zaraz po skończeniu Liceum szły na studia DZIENNE do miast wojewódzkich, a Ty jako mężczyzna jeżeli nie zdecydowałeś się na studia, bo np. miales biednych rodziców to byłeś skazany na obowiązkowa sluzbe wojskowa z tą całą swołoczą, koceniem, falą i betonem w kadrze oficerskiej...
Boże święty, dla mnie byłoby to jak wyrok śmierci.
Dzisiaj gdy praca wręcz leży na ulicy to można sobie jako przeciętny przegryw iść po prostu do pobliskiego Januszexu i sobie w spokoju pracować w kołchozie po czym wrócić do domu i zasiąść do komputera bożego.
A kiedyś? To musiał być Horror, prawdziwy horror.
@sikalafou jako iż jesteś starszym stażem profesorem robpillologi, to chce zadać pytanie.
Jak wtedy wyglądało życie przeciętnego faceta który NIE poszedł na studia?
#przegryw #wojsko #pracbaza #praca #polska #robpill
Komentarz usunięty przez autora
@A_R_P: To mogę też tak pisać pod artykułem jak np. zgwałcą jakąś kobietę?
@GlenGlen12: Akurat biedni mieli łatwo. Socjalne i pierwszeństwo w akademiku.
Zresztą nawet nie trzeba było studiować, a zapisać się na Fizykę. W środku semestru nikt nie wywalał.
#przegryw tez miał z górki, bo dostawał kategorię D za problemy ze zdrowiem
Tak