Aktywne Wpisy

kris006 +958
źródło: 1000009984
Pobierz
algus +278
#dziendobry ! Jak co roku zapraszam na podsumowanie mojego zeszłego roku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#sylwesterzwykopem #heheszki
Wpis z zeszłego roku https://wykop.pl/wpis/74410525/dziendobry-jak-co-roku-zapraszam-na-podsumowanie-m
#sylwesterzwykopem #heheszki
Wpis z zeszłego roku https://wykop.pl/wpis/74410525/dziendobry-jak-co-roku-zapraszam-na-podsumowanie-m
źródło: 1000023873
Pobierz

Obywatel po cichu wziął „pudełko na jajka” i odłożył na swoje miejsce mówiąc:
Nie potrzebuję jajek, mogę żyć bez jaj. Tak zrobili wszyscy obywatele bez kampanii i strajków, ale taka była kultura ludzi!
Ludzie nie zaakceptowali firm, aby ich szantażować.
W niecały tydzień pracownicy firmy przyjechali dostarczyć jajka do sklepów, ale właściciele odmówili ich odbioru, bo nikt nie kupił starych zapasów jaj!
Firmy mimo to pozostawały uparte i nie skorygowały ceny, wierząc, że protesty skończą się za kilka dni i że ludzie wrócą do regularnych zakupów jaj.
Ale ludzie też byli uparci, bojkotowali jajka i firmy zaczęły ogromnie tracić!
Zapasy się zebrały, bo produkcja nie mogła przestać!
Właściciele firm hodowlanych spotkali się i postanowili zwrócić cenę jaj do poprzedniej ceny!
Mimo to bojkot trwa.
Firmy prawie ogłosiły bankructwo, więc
spotkały się ponownie i postanowiły wysłać oficjalne przeprosiny Argentyńczyków we wszystkich mediach i ustalić cenę do czwartej ich poprzedniej wartości.
To prawdziwa historia, a nie owoc fikcji. My jako ludzie możemy obniżyć lub zwiększyć cenę każdego dobra.
Tylko z naszą wolą, bez kampanii i strajków.
Potrzebujemy tylko trochę chęci, kultury i determinacji."
autor: KINDNESS KOKKOTA #bekazpisu #ekonomia #4konserwy #orlen
źródło: comment_1656604817Py79bcsg7XHX9Rt4phzZQ8.jpg
Pobierz@lukasus: To nie wystarczy. Warunkiem koniecznym jest choc troche rozumu i wiedza jak go uzywac.
Ale i to nie wystarczy w tym kraju.
Polaki w wiekszosci nie widza dalej jak czubek SWOJEGO nosa. JA
@gorzki99: bo inaczej nie ma sensu. Wezmiesz udzial za darmo w jakiejs spolecznej inicjatywie to zaraz sie okaze ze jej organizator przytulil za to gruby hajs a wolontariuszy wykorzystal jako darmowych pracownikow. Pojdziesz wspierac jakis protest to zaraz ktos sie na nin wybije do polityki i ma reszte w dupie. Zaglosujesz na jakas inna partie niz
@Strigiformesman: Ja pisalem o czyms bardziej prozaicznym. Od czegos trzeba zaczac.
Bedac na delegacji a granica w czasie przerwy jediemy do kauflanda po sniadanie. Stoje w kolejce z mineralna w jednej rece i kanapkami w drugiej. Przedemna kilka ludzi z pelnymi koszykami. Nawet nie wiem kiedy znalazlem sie na przedzie. Wszyscy
@Strigiformesman: No i o tym ja mowie. Koles stwierdzil ze ON jest wazniejszy a Ty masz go podwiezc.
Oczywiscie zlales temat i odprawiles goscie z kwitkiem?
W randomowych sytuacjach nie wpadniesz w "zbyt czeste" bo tu chodzi wlasnie o to zeby komus randomowemu ulatwic, pomoc itp. Drugi raz go raczej