Aktywne Wpisy
szklarskaporeba +19
Pracuję na pełen etat, zarabiam powyżej średniej krajowej i nie stać mnie na nic.
Kawalerka w warszawie to koszt około 3300 PLN ze wszystkim. Na jedzenie wydaje około 1800 PLN - czasem gotuje sam, czasem na mieście. 150 PLN place za paliwo. około 100 PLN to leki (problemy skórne) i dodatkowe 150 PLN to jakaś chemia, papier toletowy itp. 200 PLN place za rozrywkę tj. pójście w miesiącu na tenisa / squasha / kręgle lub wyjście ze znajomymi na drinka lub szisze. Zostaje mi około 1000 PLN.
Tymczasem znajomi, którzy maja mieszkanie po babci, kupili im ich bogaci rodzice i pracują w Dino przy takim samym trybie życia maja na koniec miesiąca na koncie znacznie więcej niż ja.
Nie
Kawalerka w warszawie to koszt około 3300 PLN ze wszystkim. Na jedzenie wydaje około 1800 PLN - czasem gotuje sam, czasem na mieście. 150 PLN place za paliwo. około 100 PLN to leki (problemy skórne) i dodatkowe 150 PLN to jakaś chemia, papier toletowy itp. 200 PLN place za rozrywkę tj. pójście w miesiącu na tenisa / squasha / kręgle lub wyjście ze znajomymi na drinka lub szisze. Zostaje mi około 1000 PLN.
Tymczasem znajomi, którzy maja mieszkanie po babci, kupili im ich bogaci rodzice i pracują w Dino przy takim samym trybie życia maja na koniec miesiąca na koncie znacznie więcej niż ja.
Nie
Krecik_Cygan +2
Mirky i śliwki zarzućcie jakiś sprawdzony przepis na ciasto do pizzy, do ręcznego zarobienia plis
Wychodzi taka zwykła polacka pizza, daleko jej do włoskiej pizzy. Da się zjeść jako odskocznia i zrobisz w zwykłym piekarniku.
Zaznacz sobie instant dry yeast, NY style i jaką tam wielkość chcesz. Jeśli chcesz żeby szybciej rosło to możesz wpierdzielić więcej drożdży. Ja używam z 2-3 razy więcej niż w kalkulatorze i pychuwa jest
Jedna na sosie śmietanowym, z boczkiem, szalotka, czosnek, mozarella + resztki gorgonoli, które się znalazły przy okazji pizzowego czyszczenia lodówki( ͡° ͜ʖ ͡°)
Druga już na tradycyjnym sosie pomidorowym własnej produkcji, mozarella zawinięta w brzegi plus posypana, pieczarki,
Będziemy musieli spróbować coś z Twoich pomysłów bo brzmi to genialnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Także myślę, że dokonaliśmy uczciwej wymiany :D