Aktywne Wpisy
xiv7 +21
Czego używacie do golenia twarzy? U mnie kiedyś były jednorazówki ale potrafią skubane podrażniać, więc od jakichś 2 lat jest taki Philips elektryczny i na sucho 0 podrażnień. Najlepszy wynalazek zaraz za szczoteczkami sonicznymi. Wiem że są jeszcze takie maszynki elektryczne z nożami w kształcie trzech kółek ale tamte znowu miałem wrażenie że rwały włosy.
#niebieskiepaski #golenie #pytanie #dziendobry
#niebieskiepaski #golenie #pytanie #dziendobry
Czym golisz twarz?
- Jednorazówka 20.7% (179)
- Z wymiennymi ostrzami 17.7% (153)
- Elektryczna "3 kółka" 10.0% (86)
- Elektryczna jak na zdjęciu Philips 51.6% (445)
Ludzik90 +31
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Wydawać się to może nielogiczne z perspektywy janusza, ale oczywiście janusza NIMBy, czyli "ja chcę móc parkować wszędzie za darmo, ale w-----a mnie, gdy przyjeżdżam po pracy pod swój blok i nie mogę znaleźć wolnego miejsca, bo auta zastawione wszędzie pod korek, włącznie z parkowaniem na trawnikach (ಠ‸ಠ)"
Ludzie odkryli, że tam, gdzie postawiono parkomaty, wytyczono legalne miejsce do parkowania, zniknęły jak za użyciem magicznej różdżki samochody ludzi, którzy nie byli mieszkańcami danych osiedli, a parkowali tam bo było za darmo.
Przypominam - mieszkańcy osiedli wykupują sobie za 10 zł miesięcznie (100 zł rocznie) abonament na parkowanie u siebie, gdy ceny za parkowanie dla ludzi postronnych są znacznie wyższe i uwarunkowane od strefy:
- 7 zł/h - strefa A
- 5 zł/h - strefa B
- 3 zł/h - strefa C
https://www.wroclaw.pl/komunikacja/strefa-platnego-parkowania
Co zatem można zrobić, by ograniczyć swoje koszty i poprawić sobie jakość życia?
- przesiąść się do komunikacji miejskiej i jej nowoczesnych pojazdów
- przesiąść się na rower (własny/miejski)
- więcej spacerować, dodatkowo korzystając a ww możliwości
Skoro wynajem mieszkania dwupokojowego kosztuje we #wroclaw mniej więcej 3000 zł z rachunkami, po co wydawać dodatkowo duże pieniądze na samochód, gdy obecnie we Wrocławiu jest już za dużo samochodów i jeszcze dodatkowo codziennie ponad 100 tysięcy ludzi wjeżdża tutaj spoza miasta do pracy? Ci ludzie powinni masowo zostawiać swoje auta na parkingach park and ride na rogatkach miasta i przesiadać się w pociąg/autobus/tramwaj!
Patologie wreszcie są naprawiane, nauczcie się więc korzystać z miasta z głową, bo czasy budowania autostrad w centrum i swobodnego, "darmowego" jeżdżenia autem już nigdy nie wrócą.
#samochody #pracbaza
To wytłumacz mi jak mają to robić skoro nie ma takich miejsc? Tramwaje wrocławskie owiane są legendą i raczej nie zachęcają do korzystanie z nich gdy jedzie sie do
Nie widzisz na tagu, jak nagle zmalała ilość wrzutek o wykolejeniach?
Po prostu we Wrocławiu, jak jest problem, to się go rozwiązuje. I tak to wygląda z zaniedbaną infrastruktórą, która mało interesowała poprzedniego
@Jud-Suss: Zauważyłem mniej wykopów, bo było aż tak głośno xD
No ciekawe, czyli mówisz że cały wrocław ma na obwodzie dziesiątki P+R do których ludzie z przedmieści mogą się przesiąść w
Albo z miejsca zamieszkania do pracy 45min gdzie rowerem 15. Albo że codziennie minimum dwa autobusy nie przyjeżdzają, a kolejny przyjedzie z------y tak że nie wejdziesz. Mega ten zbiorkom (ʘ‿ʘ)
Albo że przesiadki się nie zazębiają i widzę jak odjeżdża na moich oczach codziennie
@Jud-Suss: Kukiełka Dutkiewicza nie ruszyłaby palcem w sprawie tramwajów, tak jak Dutkiewicz, gdyby nie to, że po prostu tory przestawały pełnić swoje zadanie. On po prostu zaczął gasić pożar.
Zwłaszcza że na drugi koniec miasta z lotniska samochodem pojedziesz sobie AOW, ominiesz korki, a ze 106 trzeba się jeszcze przesiąść.