Aktywne Wpisy
poker666face +10
XDDD #danielmagical
Ogladacznowy +54
Największy przegryw roku, chodząca ciota w slim jeans, parobek multipli, „przyjaciel” do bycia frajerem, jak można być zaproszonym do domu, czy tucznika, czy kogoś innego, być tam, spac, robić fejm , a na koniec przerobić „biedne dziecko” i dupe kulesia u którego jesteś? Ja bym kooorwe #!$%@?…,a ten baran jajko surowe przyjmuje na ryj
#danielmagical
#danielmagical
O połowie przepisów nie słyszałem.
https://www.instagram.com/p/CeGb4OqD24H/
#uk #gotujzwykopem #jedzenie i podepnę się pod tag #nietylkomielonka @mielonkazdzika
No i mówię o tych potrawach na zdjęciach, a nie o przepisach.
w ogóle nie znamy - tymczasem kuchnia Walijska czy Szkocka ma naprawdę perełki, Angielska też ma fajne przepisy wystarczy poszukać. To trochę tak jak byś pojechał do Pl i poszedł do marketu i do baru po czym wyrobiłbyś sobie zdanie że Polacy to jedzą pierogi (zwykle wodniste, tłuste i bez smaku) ziemniaki z jakimś kotletem,
@DrGreen_2: Napisałeś tylko jedno zdanie.
Odniosłem się do Twojego argumentu, a Ty się wkurzasz ¯\_(ツ)_/¯
Idąc Twoim tropem myślenia, jeśli w Polsce są popularne np. frytki albo kebab, to to automatycznie jest "kuchnia polska".
@DrGreen_2: No właśnie, natomiast na tym Instagramie pojawił się za to indyjski butter chicken który jest bardzo podobnym daniem i funkcjonuje w Indiach jako murgh makhani.
Natomiast co kwalifikacji jakiegoś dania do konkretnej kuchni czasami da się to zrobić w prosty sposób, a czasami brakuje źródeł.
To co znamy pod nazwą doner kebab jest potrawą niemiecką, a i tak jeśli spytasz kogoś