Aktywne Wpisy
KsiezniczkaDunia +90
Demonstracja antynatalistyczna się odbyła! Pozdrawiam. NIE GRAJ W RULETKĘ CZYIMŚ ŻYCIEM!
#antynatalizm
#antynatalizm
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak zachować się i potraktować ultimatum dziewczyny "albo zaręczyny, rezerwacja sali weselnej i zaliczka na wesele do końca roku albo się rozstajemy"? Oboje jesteśmy lvl 32, razem od 4 lat. Mieszkamy wspólnie od 3 lat. Od roku ona mnie ciśnie na dziecko, aby scementować nasz związek, ale ostatnio dołożyła kolejne warunki, o których wyżej napisałem. Ona uważa, że dzięki temu wejdziemy na nowy poziom związku, uratujemy go -
Jak zachować się i potraktować ultimatum dziewczyny "albo zaręczyny, rezerwacja sali weselnej i zaliczka na wesele do końca roku albo się rozstajemy"? Oboje jesteśmy lvl 32, razem od 4 lat. Mieszkamy wspólnie od 3 lat. Od roku ona mnie ciśnie na dziecko, aby scementować nasz związek, ale ostatnio dołożyła kolejne warunki, o których wyżej napisałem. Ona uważa, że dzięki temu wejdziemy na nowy poziom związku, uratujemy go -
Potrzebuję ze 2 na okno od strony zachodniej, ze 2 na okno od strony południowej, jeden do ganku od strony wschód + cośtam zawsze światła przez drzwi z szybą wpadnie od południa i ze dwa na parapety od strony północnej w korytarzu (dość ciemno całą dobę)
Polecicie jakieś konkretne kwiatki? Kupowanie w jakimś obu czy innym takim wchodzi w grę, czy markety powinno się omijać?
#kwiaty
#rosliny
#roslinydoniczkowe
Może #roslinyowadozerne
Komentarz usunięty przez autora
Nie ma jakichś sklepów, gdzie sprzedają takie kwiatki już z odpowiednią ziemią, żeby się nie bawić w przesadzanie?
Pewnie zacznę od jakichś rosiczek ale ten dzbanecznik mi siedzi
Na zachodnim parapecie sprawdzą się napewno sukulenty wszelkiego rodzaju.
Ja akurat jestem fanem pnączy i mam sporo hoi, różnych gatunków. Nie są zbyt trudne i w bonusie masz super pachnące kwiaty. No ale nie wszystkim się podobają.
Z suchością powietrza właśnie mam problem bo 30-40 procent zimą więc albo jakiś keramzyt albo spryskiwanie
Komentarz usunięty przez autora
@robertx: nie, musisz kupić ziemię uniwersalna i keramzyt czyli takie kuleczki brązowe, opcjonalnie możesz dokupić też wermikulit to wymieszać razem w jakiejś dużej misce lub wiaderku i taką mieszankę wsypać
Dzisiaj po południu spróbuję znaleźć gdzieś w Warszawie dzbanecznika, żeby obejrzeć go sobie na żywo ( ͡º ͜ʖ͡º)