Wpis z mikrobloga

Mam problem z MSFS. Bez przerwy mam wciśnięty prawy pedał i tym samym nie jestem w stanie latać. Problem występuje we wszystkich samolotach. Próbowałem odłączać wszystkie kontrolery, ustawiać martwe strefy, czułość itd. Występuje to nawet jeśli nic nie jest podłączone. Naciśnięcie mojego pedała na ustawia na chwilę ster w neutrum. Próbowałem z różnymi ustawieniami, przeinstalowałem sterowniki i nadal d--a. Do tej pory zdarzyło mi się tak 2 razy w PMDG. Teraz to już jest ciagle i na wszystkim. Ktoś miał podobnie?

#lotnictwo #msfs #msfs2020

Czemu moja dwudziestoletnia historia z symulatorami Microsfotu zawsze musi tak wyglądać? XD
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Velsey: Nie działa i co więcej - pokazuje, że pedały są w neutrum. Może jakaś opcja jest żeby zresetować ustawienia sterowania bo może coś jest przypisane źle i się pierniczy przez to
  • Odpowiedz
@PositiveRate: resetuj ustawienia i tyle, a najlepiej reinstall gry. Po pewnie akurat coś się spieprzyło i źle odczytuje.
Teraz bez sensu inwestować w kastrata xplane jak już msfs ma praktycznie wszystko co trzeba 737, md80, niedługo a310 dojdzie activesky ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@PositiveRate: może istnieje jakiś plik konfiguracyjny ze sterowaniem. Spróbuj znaleźć i usunąć. Tak to jest z symulatorami. To jest pewnego rodzaju masochizm xD
  • Odpowiedz
  • 0
@suqmadiq2ama: Ja jestem jak taki Janusz co kupił Passata B3 kiedyś i od tamtej pory tylko Passat. Nie przerzuciłem się nigdy na nic innego niż M$ od MFS98 XD No poza realem bo w realu też śmigam. A tak to siła przyzwyczajenia i pewien rodzaj masochistycznej miłości.
  • Odpowiedz
  • 2
@cohontes:
@Velsey:

Panowie, działa. Ustawiłem wszystkie opcje sterowania na default i nie ma problemu. Coś było z d--y ustawione. Dzięki za dotrzymanie mi towarzystwa w ostatniej z paru godzin walki z tym gównem ; D
  • Odpowiedz