Wpis z mikrobloga

Rosjanie zdjeli polskie flagi z cmentarzy w Katyniu i Miednoje a Krzysztof Bosak od wypłyniecia tej informacji niczym w amoku udostepnia na twitterze wpisy ( już kilkanscie) o zakazie aborcji w USA.
Podobnie było gdy prześladowano ludzi zebranych pod polskim kościołem w Mińsku podczas protestów - wtedy taki niby religijny Bosak pasjonował się protestami BLM w USA.

Ciężko jak widać skrytykować Rosję no i widać, że Bosak to skrajnie prawicowy internacjonał na wzór dawnych komunistów stawiajacy globalnie swoją ideologię ponad ''przyziemne'' sprawy własnego narodu.

PS. Gdyby tak flage usuneli Ukraincy, Zydzi albo Litwini byłyby już 3 konferencje posłów Konfederacji w różnej konfiguracji osobowej a temat byłby pompowany na jeden z żagli przedwyborczych.
A tak Korwin znów naopowiadał, że Ukraina jest dla Polski ogromnym zagrożeniem i realne jest wysuniecie przez nią żądań terytorialnych.
A potem fani tej formacji oburzają się jak się ją przypisze do onuc.
Liczę, że jednak temat podejmą co najmniej tak jak zakaz aborcji w USA.

Rosyjska administracja przyznała, że to na jej polecenie usunięto polskie flagi z memoriałów w Katyniu w obwodzie smoleńskim i w Miednoje w obwodzie twerskim

#ukraina #rosja #ukraina #neuropa #4konserwy #polityka
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szurszur: Kiedy na naszym podwórku ruszały protesty w sprawie aborcji konfiarze jak jeden mąż jęczeli że to sztucznie nakręcony temat zastępczy i nie ma co sobie nim głowy zawracać. Teraz, gdy ruscy jawnie uderzyli w nasz kraj ściągając polskie flagi, nagle ważniejszym tematem jest aborcja za morzem i takie k---a klauny pokroju @Shmoikel dwoją się i troją by zbagatelizować akcję na cmentarzach. Oj, widać kto tu kacapom w dupie
  • Odpowiedz
PS. Gdyby tak flage usuneli Ukraincy, Zydzi albo Litwini byłyby już 3 konferencje posłów Konfederacji w różnej konfiguracji osobowej a temat byłby pompowany na jeden z żagli przedwyborczych.

@szurszur: jak ktoś nie wierzy to niech sobie przypomni jak Bosak z konfederacją zwoływali konferencje bo byli przekonani, że Ukrainiec dokonał mordu w Warszawie

Kryspin013 - > PS. Gdyby tak flage usuneli Ukraincy, Zydzi albo Litwini byłyby już 3 ...

źródło: comment_1656157202aqTpccq2yt25qxFNOQP3QB.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@szurszur: Bosaka z partii jest zwolennikiem niezapinania pasów, wiec zwiekszenie liczby ofiar wypadków na drogach jest niejako ''w programie'' Konfederacji a szurszur platny troll znowu manipuluje. Dobrowolność w zapinaniu pasów to nie zachecanie do jazdy bez nich, niektóre osoby nie mogą jeździć z zapietym pasem z różnych względów i musza domagac się specjalnego pozowalenia na jazde bez pasów, konfederacja propouje w tej kwestii wolność wyboru, 99% bedzie jeździć jak jezdzi
  • Odpowiedz
To spróbuję ostatni raz. Wymyślił chłopak hipotetyczną sytuację która nie miała miejsca i zhejtowal za nią bosaka. To tak jakby bosak miał przepraszać że jego żonie się przyśniło że ją zdradził.
Może zhejtujmy Donka bo teoretycznie miał możliwość poddanie Polski Słowacji.
  • Odpowiedz
Znów nietrafiony przykład, bo kolega (a może nawet kilku) Bosaka z partii jest zwolennikiem niezapinania pasów, wiec zwiekszenie liczby ofiar wypadków na drogach jest niejako ''w programie'' Konfederacji. Dlatego nie dziwi mnie, że nie pisze o ofiarach wypadków.

@szurszur: muszę się doczepić, ale istnieje różnica między byciem zwolennikiem niezapinania pasów, a bycie zwolennikiem dobrowolności zapinania pasów. Jeżeli Bosak gdzieś powiedział, że gorąco zachęca do niezapinania pasów to podrzuć. Inaczej te
  • Odpowiedz
@szurszur: A moim zdaniem plusują, bo nie osiągnęli jeszcze pełnoletności i łatwo poddają się manipulacjom, a z drugiej strony śmieją się z dziadów oglądających tvpis. To jest wykop, chyba nie cenisz użytkowników aż tak wysoko?
  • Odpowiedz
@alfaiomega1: Oni też nie czcza za samo zabijanie cywili.
Ale Lupaszka, którego oddział dokonywał masakr cywili w tym dzieci bohaterem jest.
Ukraincy wskazuja na kilku pomniejszych dowódców u nas uznanych lokalnie nazwami ulic, a bioracych udział w pacyfikacjach. Nie znam sprawa, ale pamietam sprawdzalem wiki i nawet na polskiej było to potwierdzone.
  • Odpowiedz
@Duszqable: ty nie rozumiesz istotnej różnicy że Niemcy próbują rozliczyć się ze swojej przeszłości niedługo powstanie w Berlinie pomnik polskich ofiar nazizmu, a na Ukrainie jak wcześniej pokazałem jest pomnik katów wychwalający ich udaną akcje w której zlikwidowali jak oni to nazwali polskich i niemieckich okupantów a w rzeczywistości to polską ludność cywilną która pod przymusem pracowała w kopalni na terenie Janowej Doliny
  • Odpowiedz
@alfaiomega1: Za to w Polsce masz pomniki ofiar pogromów opisane jako pomniki ofiar hitlerowców, bo nadal nie ma woli do przyznania sie.
To po prostu jest geograficznie, Niemcy sie rozliczyli, my w rozkroku, a Ukraina jeszcze dalej.
  • Odpowiedz
Ale Lupaszka

@alfaiomega1: Nie wie dla kogo jest bohaterem ale na pewno nie dla mnie skoro mordował cywilów

Ukraincy wskazuja na kilku pomniejszych dowódców u nas uznanych lokalnie nazwami ulic, a bioracych udział w pacyfikacjach. Nie znam sprawa, ale pamietam sprawdzalem wiki i nawet na polskiej było to potwierdzone.

@szurszur: sytuacja ma charakter wyłącznie lokalny i doskonale wiem że gdyby Bandera przestał być czczony na poziomie państwowym to
  • Odpowiedz
Za to w Polsce masz pomniki ofiar pogromów opisane jako pomniki ofiar hitlerowców, bo nadal nie ma woli do przyznania sie.

@szurszur: jeśli jakiś Polak czuje się winni to niech przeprasza ja nie czuje się winny tej zbrodni i nie ma mowy żeby władze Polski przepraszały za to bo państwo polskie nie zorganizowały tej zbrodni, ja nie oczekuje żeby randomowi Ukraińcy przepraszali za Wołyń ja jedynie oczekuje zeby przestali czcić
  • Odpowiedz
@alfaiomega1: No to po zmianie władzy chyba nie ma już takiego etapowania UPA czy Banderą jak za Poroszenki i Wjatrowycza. Statusu bohaterów Ukrainy jaki był krótko za Juszczenki Banderze i Szuchewyczowi nie przywrócono.
  • Odpowiedz