Wpis z mikrobloga

Siema mirki z tagu #cnc mam taki problem, może jest tu ktoś taki kto przez to przeszedł bo często czytam "to lepiej zmień branżę" Ogólnie pracuję na laserze, czasem prasa krawedziowa i maszyna flow. Pracuję tu już 6 lat i po prostu zacząłem stać w miejscu, zero rozwoju z pensją dobiłem do brygadzisty ( tylko on jeszcze ma dodatek funkcyjny) mam już dość pracy na produkcji, myślę nad jakimiś studiami zaocznymi, ale nawet nie mam pomysłu w co iść, jeszczę myślę by porozmawiać z szefostwem moze w przyszłości technolog po skończeniu jakieś szkoły. Jest tu ktoś kto miał podobne dylematy lub ma teraz i jest w stanie jakos doradzić?
#cnc #pracbaza
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EloBreko: właściwie tak, ale np u mnie w robocie kierownictwo bardzo ceni sobie studia kierunkowe typu budowa maszyn, automatyka i pokrewne, myślę że bardziej niż jakieś zarządzanie
  • Odpowiedz
@EloBreko: robie kurs dwuletni HNC "high national certificate" odpowiednik pierwszego roku mechaniki. Juz w trakcie dostalem prace jako CAD CNC. Ogolnie robie rysunki w Autocadzie.
Ale jak sie domyslasz nie mieszkam w Polsce.
  • Odpowiedz
@waskizlo: dzięki za tą wypowiedź! :)
W mojej firmie jest tak że jeśli nie masz wykształcenia wyższego to praktycznie masz 0% szans na jakieś stanowisku "przy biurku" w moim mieście jest mało firm podobnych to mojej, dlatego pierwsze co mi przyszło do głowy to atakować w firmie której pracuje, tylko tu jest tak że jak sam sobie czegoś nie wy walczysz to oni nie kiwną w niczym palcem no i
  • Odpowiedz