Wpis z mikrobloga

#kanalsportowy

Ale tutaj na wykopie jest rozkręcony festiwal, o rany. Telefony ustawione, program z odtworzenia. Mam wrażenie, że oglądacie ten program tylko po to żeby obśmiać Stanowskiego i Michniewicza, nie przepuścicie żadnej okazji. Jadczak osiągnął sukces, nagle stał się bohaterem gawiedzi, bo napisał 70tys znaków przedstawiając sytuację w sposób jednowymiarowy. Teraz mamy zlot hien. Jestem pewny, że Czesław nie jest ani nie był ani głuchy ani ślepy, miał świadomość w jakim świecie się obraca. Wynajdzmy teraz babcie, dziadków pracujących 50 lat temu w zakładach państwowych, którym zdążyło się z pracy wynieść narzędzia i jedzenie, dajmy ich na świecznik i krzyczmy, że są kryminalistami, bo w rzeczywistości pełnej złodziei nie płynęli pod prąd. Do końca kadencji Michniewicza 90% wypowiedzi na jego temat będzie poświęconych wydarzeniom sprzed 20 lat? Absurd. Czesław to dobry trener, merytoryczna bestia, którego świetnie słucha się gdy opowiada o taktyce.

Tak, wiem, że porównanie kradzieży kombinerek do ustawiania meczów to nieporównywalna skala przestępstwa, jednak chodzi mi o pewną analogię.
  • 11
@1koziolek nawet w skali polskiej, 2 mistrzostwa przez 20 lat pracy i zmienianie druzyn praktycznie co rok o czymś świadczy

A że ma gadane to nie znaczy że zna się na piłce, ludzie typu Podolinski, Magiera czy (w analizach) Ulatowski też potrafili brzmieć mądrze, a trenerami są marnymi.
@IIIlIII i oby ludzi, którzy w ten sposób przekazują wiedzę było jak najwięcej. Sukcesów o kilka więcej miał Franek Smuda, to znaczy, że jest lepszym trenerem niż Czesław?
@1koziolek tylko że Smuda byl trenerem z innej epoki, jego prime przypadał na czasy, gdy Wójcik kazał golić frajerów i pluć w tunelu na Beckhama ( ͡º ͜ʖ͡º) oczywiście że same wyniki nie grają, ale u CM jest to kwestia ostatnich 20 lat nieprzerwanej pracy w Ekstraklasie czyli najświeższa historia, nawet Fornalik po dramacie w kadrze przyszedł do tej polamatorskiej ligi i zbudował mistrzowskiego Piasta