Wpis z mikrobloga

Cześć, proszę was o radę co to może być: Moja #zmywarka nie domywa a w zasadzie wcale nie myje naczyń w górnym koszu. Górne śmigło obraca się swobodnie (nie jest blokowane przez nic) oraz zostało sprawdzone pod kątem szczelności i doszczelnione przez fachowca. Sprzęt dosyć stary bo ma ponad 10 lat, firmy AEG- jeśli to może pomóc mogę dodać dokładną nazwę czy zdjęcie. Testowałem na różnych programach i efekt jest ten sam. Ma ktoś jakiś pomysł co może być nie tak?
Dodam że ostatnio ją rozbierałem i całą dokładnie wyczyściłem (wszystkie rurki, płaszcz wodny) i niestety nie mam porównania z tym jak działała wcześniej.
#agd #kuchnia
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@marcel_pijak: Heh myślałem o tym ale musiał bym od kogoś pożyczyć. Są drożne, jak leje wodę z kranu to ładnie leci każdą dziurka, myłem też to śmigło więc jest czyste.
  • Odpowiedz
  • 0
@marcel_pijak: A myślisz że jest jakiś sposób żebym sam to mógł sprawdzić? Pomysł z gopro mi się podoba ale zakładając że nie uda mi się skombinować kamerki. Plus dodam że na dole naczynia są czyste więc jednak jakieś ciśnienie jest generowane. Nie mam pojęcia czy jest ono rozdzielane na dwa śmigła jednocześnie czy raz jedno a raz drugie pracuje.
  • Odpowiedz
  • 0
@marcel_pijak: Może głupie pytanie ale je zadam... Czy naczynia po otwariu zmywarki, zaraz po skończeniu prania (dosłownie kilka sekund po sygnale dźwiękowym) nie powinny być przypadkiem ciepłe? Bo u mnie są zupełnie zimne i mokre. I być może to jest przyczyną złego mycia się naczyń.
  • Odpowiedz
@Arturq66: Tak, choć to też chyba zależy od programu. (nie jestem na 100% pewien). Na pewno na szybkim tym 55-60 minut powinny być gorące. U siebie mam programy np Eco po 3,5 h to tam pewności nie mam.
  • Odpowiedz
  • 0
@marcel_pijak: No to ja dzisiaj testowałem na programie auto który trwał około 130 minut i naczynia były zupełnie zimne... Smiglo się obracało bo już sprawdzałem na wszelkie możliwe sposoby. Plus wydaje mi się że powinny być nieco "podsuszone" a u mnie po otwarciu całe ociekały wodą...
  • Odpowiedz