@perfumowyswir: myśli życzeniowo, że nie będzie dużo płacił, podobnie jak spadkowce żyjące nadzieją, że mieszkania stanieją do wartości ich oszczędności ( ͡°͜ʖ͡°)
@perfumowyswir: ale czego? Podadzą tam regułki, pokażą Keynesa i Hayka. Coś wspomną o Smithie, przejadą ustawę o finansach publicznych, nauczą podstaw rachunkowości, mikro i makro ekonomia i tyle. Na koniec 100 pytań i odpowiedzi do wyuczenia na pamięć, plus przepisanie kilku książek lub przeredagowanie cytaty.mfiles żeby mieć magistra najlepszej polskiej uczelni ekonomicznej jaką jest SGH. I co dalej? Nic, idziesz do BiG4 dymać za 6k brutto na start, po 4
Znałam kiedyś pośrednika nieruchomości po studiach na wydziale ekonomicznym, który zakredytował się we franku szwajcarskim na samym dołku kursu CHF. W 2011 wpadł na genialny pomysł przewalutowania tego kredytu na euro, ale nie wiem, czy w końcu to zrobił.
@perfumowyswir: dodrukowano tryliardy usd. "nie będzie kryzysu". Gość jest mistrzem świata, ciekawe czy sam oddycha czy jest podłączony do jakiejś aparatury.
Póki co ani jedna teza nie trafiona xD
#nieruchomosci #kredythipoteczny
źródło: comment_16559248516nnxRjaUmzgcJLcLDFijE9.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Znałam kiedyś pośrednika nieruchomości po studiach na wydziale ekonomicznym, który zakredytował się we franku szwajcarskim na samym dołku kursu CHF. W 2011 wpadł na genialny pomysł przewalutowania tego kredytu na euro, ale nie wiem, czy w końcu to zrobił.
Taki jest poziom studiów ekonomicznych w Polsce.
@EconomicDisruption Wołam ekonomistę xD