Ponizej pozycje przeczytane lub nie z różnych powodów. 1. Pieśń Lodu i Ognia. 2. Malazanska Ksiega Poleglych - podchodziłem kilka razy, zawsze bez skutku :/ 3. Narrenturm. 4. Pan Lodowego Ogrodu. 5. Opowieści z Mekhanskiego Pogranicza. 6. Kroniki Czarnej Kompanii. 7. Archiwum Burzowego Światła - nie i jeszcze raz nie. Jakbym miał 15 lat to może i by mi się podobała... 8. Nie polecajcie proszę wynalazków w stylu Jakub Wedrowycz czy Inkwizytor (patrz punkt 7). 9. Książek ze świata WoW, D&D czy też cyklu Malowany człowiek również nie, szukam z całym szacunkiem czegoś ambitniejszego.
@dr_Acula: A Sanderson cały ci nie podchodzi czy tylko ABŚ? Mnie ostatnie imperium i elantris nawet się podobało. Tolkien i Sapkowski (wiedźmin) pominięte bo nie czytałeś czy bo to oczywistość? Z takiego miksu różnych gatunków polecam Mroczną wieżę S. Kinga. Dość oryginale bo miesza fantasy, horror, western i trochę jakiegoś steampunku czy innego sci-fi. Do tego przy końcówce człowiek czuje się jakby dostał obuchem w głowę (dla jednych wada, dla
@vateras131: całość. Infatylny styl pisania, nie dla mnie. Tolkien i Sapkowski oczywistość, więc nie wymieniałem :) Mroczną Wieżę mam przeczytana, ale nie wrzucałem jej tutaj, właśnie ze nie jest stricte fantasy.
@dr_Acula: przyjemnie mi się czytało Patrole - siergiej łukjanienko - nawet dwa filmy zrobili Straż Nocna 2004 oraz Straż Dzienna 2006 - najpierw polecam książki a dopiero filmy jeśli zainteresują
Mirki, polećcie proszę dobrą serię fantasy.
Ponizej pozycje przeczytane lub nie z różnych powodów.
1. Pieśń Lodu i Ognia.
2. Malazanska Ksiega Poleglych - podchodziłem kilka razy, zawsze bez skutku :/
3. Narrenturm.
4. Pan Lodowego Ogrodu.
5. Opowieści z Mekhanskiego Pogranicza.
6. Kroniki Czarnej Kompanii.
7. Archiwum Burzowego Światła - nie i jeszcze raz nie. Jakbym miał 15 lat to może i by mi się podobała...
8. Nie polecajcie proszę wynalazków w stylu Jakub Wedrowycz czy Inkwizytor (patrz punkt 7).
9. Książek ze świata WoW, D&D czy też cyklu Malowany człowiek również nie, szukam z całym szacunkiem czegoś ambitniejszego.
Z góry wielkie dzięki.
Komentarz usunięty przez autora
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/5101/cien-kata
ostrzegam ze dosc wymagajace, zreszta mozesz rzucic okiem na komentarze
uniwersum Pierwsze Prawo - Joe Abercrombie
Koło Czasu - Robert Jordan
Kroniki Amberu - Roger Zelazny
Conan Barbarzyńca - Robert E. Howard
nie musi być seria, ponadto dopisuję:
10. Władca Pierścieni.
Może coś z Cthulhu?
zawsze mnie to ciekawiło, ale nie miałem okazji poczytać
A Sanderson cały ci nie podchodzi czy tylko ABŚ? Mnie ostatnie imperium i elantris nawet się podobało.
Tolkien i Sapkowski (wiedźmin) pominięte bo nie czytałeś czy bo to oczywistość?
Z takiego miksu różnych gatunków polecam Mroczną wieżę S. Kinga. Dość oryginale bo miesza fantasy, horror, western i trochę jakiegoś steampunku czy innego sci-fi. Do tego przy końcówce człowiek czuje się jakby dostał obuchem w głowę (dla jednych wada, dla
@dr_Acula: Wydaje to fabryka słów więc nawet 15 letniemu mnie by nie podeszło ( ͡° ͜ʖ ͡°)