Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Mirkomechanicy, mam problem. Grzeja mi się koła w samochodzie, raz np prawy tył a dziś prawy przód do tego stopnia że po 10km już ciężko się jedzie a tarcza bardzo gorąca.

Problem jest taki że tarcze były wymieniane, wszystkie zaciski były regenerowane, klocki wymieniane i nadal to występuje. Dodatkowo z moich spostrzeżeń to po hamowaniu i puszczeniu pedału hamulec trzyma jeszcze po 2-3s i dopiero wtedy powoli odpuszcza. Jakiś pomysł macie?
#mechanikasamochodowa #samochody
  • 13
@przemo93c: Wymiana płynu hamulcowego i sprawdzenie tłoczków w zaciskach? Może tez przewody spuchnięte ? Albo jak wymieniał ktoś klocki i masz stary płyn, to cofając tłoczek wcisnął cały ten syf z krawędzi
  • 0
@trzaichlac69: a co miały by jarzma do tego że klocki wracają z opóźnieniem?
@Corum: wykonywana płynu była robiona przy okazji regeneracji o wymian, co do przewodów to nie wiem. A czy serwo może powodować takie coś?
@Bulbulator9009: a pompa może powodować opóźnione cofanie tłoczków?
  • 1
@przemo93c: kiedyś takie BMW mieliśmy gdzie coś się popieprzyło z serwem hamulcowym, wszystko w oryginale i koła się grzały, wyszło że pedał nigdy do końca nie odpuszczał hamulca, do sprawdzenia np interfejsem - ciśnienie w pompie ABS. Naprawa doraźna to podkładki dystansujące pomiędzy gródź a serwo hamulcowe