Aktywne Wpisy
ZenujacaDoomerka +15
erni13 +287
Muszę wam przyznać, że to niegłupi widok z okna hotelu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Swoją drogą noc z piątku na sobotę kosztowała w Rondzie z takim widokiem 70e. Apartament z dwoma pokojami i kuchnia. No i ofc balkon z takim widokiem
Ciekawe ile by zażyczyli sobie w Polsce XD
#podroze #podrozojzwykopem #polska #hiszpania
Swoją drogą noc z piątku na sobotę kosztowała w Rondzie z takim widokiem 70e. Apartament z dwoma pokojami i kuchnia. No i ofc balkon z takim widokiem
Ciekawe ile by zażyczyli sobie w Polsce XD
#podroze #podrozojzwykopem #polska #hiszpania
Mam pytanie gdzie najlepiej przetrzymać oszczędności przez ten szalony czas który się zaczyna. Zaznaczam, że nie zależy na zarobku, tylko jak najmniejszej stracie.
Obligacje z racji długiego terminu odpadają. Myślę, że w ciągu 2-3 lat sytuacja ekonomiczna pozwoli na kupno działki/mieszkania.
Co wybieracie na te kilka lat? Przetrzymanie oszczędności w walutach dolar i/lub frank. Euro myślę, że będzie miało ciężki czas tak jak i złotówka. Czy może spokojnie odłożyć na jakąś lokatę 4-5% i czekać bez stresu? Mam też cześć na giełdzie no ale xD zapominam i niech tam się kisi. Krypto nie biorę pod uwagę.
#kredythipoteczny #inflacja #gielda #kryptowaluty #inwestycje
@Przemonrg: Czyli kupno waluty na górce? Pchasz się w wykopowy order inwestora ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Przemonrg: krypto nie biorę pod uwagę, więc taguje #kryptowaluty
@Przemonrg: Można je wykupić wcześniej. Jak nie chcesz obligów, to masz lokaty.
@Przemonrg: No i co z tego, że dolar zbliży się do 5zl? Działki są notowane i sprzedawane w dolarach?
Nawet jeśli chwilowo osiągnie 5zl to potem spadnie do obecnej wartości - na
Niby tak, ale z działkami jest tak, że z każym miesiącem ich ubywa niż przybywa. A zawsze będzie można kupić działkę większą lub w lepszej lokalizacji albo brać mniej kredytu na budowę. + nie