Wpis z mikrobloga

Podpowiedzcie mi #elektronika. Posiadam ładowarkę samochodową na 12V, w jednym aucie ładowała mi w formie Quick Charge, natomiast po przełożeniu do nowszego auta i podpięcia do dowolnej wtyczki ładuje mi tylko tempem standardowym, czyli wolnym.

Czy może to być sprawa tego, że auto ma znacznie więcej komputerów/czujników itd? Czy po prostu występuje jakieś ograniczenie?

Pytam w sumie i #motoryzacja, bo może to być ciekawy temat.

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy może to być sprawa tego, że auto ma znacznie więcej komputerów/czujników itd?

@blunch: Nie, to niema nic do rzeczy. Większość gniazd zapalniczki zabezpieczone jest 10A bezpiecznikiem więc spokojnie można pobrać około 130W.
  • Odpowiedz
@blunch: Czy w tym samochodzie, w którym masz problem z szybkim ładowaniem próbowałeś odłączyć wszystkie inne urządzenia, które podłączasz pod gniazdo zapalniczki (jeśli masz je podłączone), ominąć rozgałęźnik (jeśli używasz) i wtedy sprawdzić, czy to dalej nie działa? Czy problem występuje tylko po uruchomieniu silnika, czy też bez jego uruchomienia. Sprawdziłbym też, czy problem występuje w różnych ustawieniach kluczyka, jeśli jest taka możliwość.
  • Odpowiedz
jednym aucie ładowała mi w formie Quick Charge, natomiast po przełożeniu do nowszego auta i podpięcia do dowolnej wtyczki ładuje mi tylko tempem standardowym, czyli wolnym.

@blunch: a ładowarka ma 2 gniazda a tylko w jednym działa QC a w insigni podpiąłeś się do tego drugiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
ładowarka ma 2 gniazda a tylko w jednym działa QC a w insigni podpiąłeś się do tego drugiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@wypokowy_expert: Przepisałem ładowarkę w tym samym położeniu kabla, nic nie przekładałem i jestem przekonany, że robiłem wcześniej taką podmiankę z gniazdami i nic to nie pomogło :p

@blunch: Czy w tym samochodzie, w którym masz problem z szybkim ładowaniem próbowałeś odłączyć wszystkie
  • Odpowiedz