Wpis z mikrobloga

Hej, poleci ktoś coś do zagrania?

Wymagania:
- najlepiej jakby był otwarty świat i możliwość grindu (bo nie chcę sprawdzać buildów albo się martwić że coś źle zrobię)
- bez ograniczenia poziomu albo z wysokim
- żeby było czuć progresję i to, że postać zyskuje na sile, najlepiej bez skalowania

Nie chcę kolejny raz grać w Gothica czy Fallouty. Atom RPG i Trudograd ograne.
PoE czy Pathfindery raczej odpadają, bo tam są niskie level capy i jak spieprzę build to spieprzę, a mi się nie chce patrzeć jak budować postać. Seria Divinity OS chyba też odpada, grałem w 1 i nie podobała mi się, prowadziła jak po sznurku i nie czułem w ogóle zwiększenia mojej siły.
Na radarze mam Arcanum do dokończenia. Domyślam się, że takich tytułów może nie być wiele.

#rpg #crpg #gry
  • 6
@Sagez: Sprawdź Divinity OS 2. Jest o wiele lepsza od 1, bardziej user friendly, a przejść ją można milion razy (mi się nie udało, na 14lvl+ już mnie nużyła xD) na setkiróżynch sposobów + MODY, które redisignują combat system. Co zbudujesz na "chłopski rozum" powinno być spoko nawet na najtrudniejszym poziomie gry. Ja mega polecam.
@Sagez: Dragon's Dogma: Dark Arisen - jest możliwy grind, jeśli się chce, jest aż 9 klas, które możesz sobie dowolnie zmieniać i nawet jest to zalecane (jak mi nie szło jedną, to sobie zmieniłem na inną i od razu lepiej poszło), jest na początku otwarty świat, a dodatek to fajnie skonstruowany loch. Można mieć drużynę i różną kompozycję klas w niej. Jest całkiem fajny crafting, gdzie materiały zdobywasz w miarę wykonywania
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Lisaros:
Wystarczy tylko nie umrzeć z nudów podczas pierwszego runu i dojść do post game ¯\_(ツ)_/¯
Wtedy Dragons Dogma wreszcie staje się ciekawa ( ͡° ͜ʖ ͡°)