Wpis z mikrobloga

@CipakKrulRzycia: nie wiem w ogóle po co kursy i egzaminy nawet.
Wystarczy zaświadczenie od matki, siostry, babci i sąsiadki o braku wykonania aborcji, oraz od każdego w rodzinie po 20 pieczątek od proposzcza, potwierdzających uczestnictwo w mszach świętych. Dzięki takiej selekcji wiemy kogo prowadzi sam buk i można i na lajcie wypuścić na drogi!

• Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 55
@CipakKrulRzycia: @RRybak: W UK nie ma czegoś takiego jak obowiązkowy kurs na prawo jazdy. Mało tego możesz prowadzić jeśli obok siedzi osoba posiadająca prawo jazdy minimum trzy lata. Do tego możesz zdawać egzamin na swoim samochodzie i jakoś kultura jazdy o wiele większa niż w Polsce¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 67
@CipakKrulRzycia:

Berkowicz ma całkowitą rację.

Skoro egzamin sprawdza wiedzę i umiejętności zdającego, to co za różnica czy zdający byk na kursie, który nauczył go "zdania egzaminu" czy uczył go np. ojciec?

W USA z tego co wiem to normalne jest, że np. rodzice mogą uczyć dzieci jeździć.
  • Odpowiedz
@CipakKrulRzycia: Wole jednak na ulicy spotkać oznaczoną L’ke gdzie instruktor ma doświadczenie i możliwość zareagować na to co robi kursant, niż obsranego dzieciaka na którego stary się drze od godziny ze mu kołpaki porysuje.
  • Odpowiedz
  • 1
@Fifarafaaa: ale tu nie ma mowy o przygotowaniu praktycznym czyli jeździe L'ką a o przygotowaniu teoretycznym.

Sam prawo jazdy robiłem 10 lat temu ale z tego co się orientuję to każda szkoła jazdy oferuje przygotowanie teoretyczne w formie kursu on-line. Musisz wysiedzieć te 30h przed ekranem komputera czy smartfona.

Byłoby to zrównanie przepisów że stanem faktycznym

Na szkolenie młodych kierowców przez Janusz co są najlepszymi kierowcami na świecie jeszcze moim
  • Odpowiedz
  • 2
@MostlyRenegade: masz rację. Jednak chciałem uwidocznić, że bez obowiązkowych kursów ludzie też potrafią prowadzić samochód i to w wielu przypadkach lepiej niż po polskich kursach.
  • Odpowiedz
@CipakKrulRzycia: Rację ma Berkowicz, jednak z nienawiści do Konfederacji zapewne zdrowy rozsądek zostanie odsunięty na bok ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Obowiązkowe kursy na prawo jazdy to nabijanie portfeli odpowiednim osobom. Nie powinno nikogo obchodzić, gdzie i w jaki sposób nabyłem wiedzę i umiejętności, ale czy je posiadam. To weryfikuje egzamin. W Anglii i USA można podejść do egzaminu bez odbywania oficjalnego kursu. Tak powinno być i
  • Odpowiedz