Aktywne Wpisy
Kolanka +423
Styczeń 2024: Mick jest wyśmiewany, wszyscy twierdzą, że wykopki mogą sobie co najwyżej pojęczeć, a dopłaty i tak wejdą w życie
Listopad 2024: tag ma 7,6 k obserwujących, dopłat nie ma, Tomczak podał się do dymisji, Mick jest cytowany jako przykład oddolnej walki z systemem, stanowski chce oddać głos wykopkom na swojej platformie xD
#nieruchomosci
Listopad 2024: tag ma 7,6 k obserwujących, dopłat nie ma, Tomczak podał się do dymisji, Mick jest cytowany jako przykład oddolnej walki z systemem, stanowski chce oddać głos wykopkom na swojej platformie xD
#nieruchomosci
Dużo lepszym rozwiązaniem, było by 30 dni urlopu w roku i żadnych świąt kościelnych wolnych od pracy. Wtedy katolicy mogliby sobie świętować a normalni ludzie żyliby po swojemu.
#bekazpisu #bekazkatoli
@Trybun_Plebejski: 400 dni urlopu kurła
Nie, kilka dni ustawowego wolnego byłoby okej. Utrzymanie co istotniejszych świąt kościelnych jako wolnych ma sens, ponieważ część przeszła do tradycji świeckiej (np. noc sylwestrowa i Nowy Rok, święta majowe), część przechodzi
@zieloniutkazielonka: ale mam prawo do wyrażania swoich opinii. Poddałem pod dyskusję swój pomysł, ale bojówki jezuska nie potrafią normalnie rozmawiać.
Właśnie
Dopóki nie będzie spadku również tych biernych oraz większej ilości OFICJALNYCH ateistow co spowoduje zmiany w myśleniu partii
@stanleymorison: No nie trafiłeś ptysiu, bo nie chodzę do kościoła od kilkunastu lat.
@Darth_Gohan: Bzdura, ISKK liczy apostatów jako katolików.
@zieloniutkazielonka: widać katolickie miłosierdzie. Chętnie bym poszedł do pracy w te święta. Ale 80% rzeczy które sprzedaję, to dla dużych kołchozów
@Filipterka25: Co xd Te święta przechodzą w stronę świeckiej tradycji właśnie z tego powodu, że jest wymuszone wolne w te dni. Zlikwidować wolne dni w te święta i znów wrócą jako tradycja religijna, bo reszta "niezaangażowanych" będzie w te dni w pracy.
@stanleymorison: Akurat samo wolne nie jest problemem, problemem dla gospodarki są dni pomiędzy dwoma wolnymi - taki 2 maja czy piątek po bożym cielaku to dni z zasady niewielkiej aktywności gospodarczej (jutro jestem sam w robocie, wszyscy urlopy).
@rolnik_wykopowy: No i co w związku z tym? Podałem przykład
@stanleymorison: No nie, ani Wielki Piątek, ani wigilia BN nie są obecnie ustawowymi dniami wolnymi, choć większość miejsc typu szkoły, zakłady pracy mocno ogranicza w nie aktywność.
Nie widzę też najmniejszego powodu, dla którego miano by wzmacniać religijność Polaków.
@cezeter: wg spisu powszechnego katolikow w polsce jest wiekszosc wiec pod dyktando wiekszosci, demokracja bitches. poza tym - ja nie bol dupie o marsze lgbt, strajki kobiet, biegi, ze miasto jest zakorkowane ale widocznie musze zaczac
@zieloniutkazielonka: co ty bredzisz?
@cezeter: Wówczas pracodawcy mogliby złośliwie nie dawać urlopów katolikom w ich święta kościelne.
@pieknamarion: a skąd wiesz, że nie mam nic przeciwko marszom lgbt? Plus dla nich taki, że robią to w soboty/niedziele i najwyżej w kilku
@stanleymorison: Bo napewno januszex jeden z drugim nie będzie tego bojkotował :P Ludzie do jasnej anielki wy chyba nie wiecie gdzie żyjecie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tu jest Polska...jak nie wpiszesz do kodeksu to tego nie ma. Choćby i było w kodeksie czy na papierze to i tak na uszach ludzie będą stawać