Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 838
To już dzisiaj, cały kraj pod dyktando mniejszości musi miec wolne. Do tego utrudnienia w poruszaniu, bo trzeba manifestować ideologię kk.

Dużo lepszym rozwiązaniem, było by 30 dni urlopu w roku i żadnych świąt kościelnych wolnych od pracy. Wtedy katolicy mogliby sobie świętować a normalni ludzie żyliby po swojemu.

#bekazpisu #bekazkatoli
  • 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

30 dni wolnego? to co ty chcesz mieć tylko 4 dodatkowe dni zamiast tych wszystkich świąt? 40 dni urlopu to powinna być norma i wtedy każdy sobie ustala wolne w roku jak mu się podoba

@Trybun_Plebejski: 400 dni urlopu kurła

Nie, kilka dni ustawowego wolnego byłoby okej. Utrzymanie co istotniejszych świąt kościelnych jako wolnych ma sens, ponieważ część przeszła do tradycji świeckiej (np. noc sylwestrowa i Nowy Rok, święta majowe), część przechodzi
  • Odpowiedz
  • 4
@cezeter: Z---------j do pracy pajacu jak ci nie pasuje. Na bożonarodzenie i Wielkanoc tez. Jacy wy jesteście tępi k---a. To nie jest koncert życzeń, kiedy masz wolne a kiedy nie. Żyjesz w społeczeństwie i musisz się dostosować. A jak nie to zmień prace, albo idź na zasiłek.

@zieloniutkazielonka: ale mam prawo do wyrażania swoich opinii. Poddałem pod dyskusję swój pomysł, ale bojówki jezuska nie potrafią normalnie rozmawiać.

Właśnie
  • Odpowiedz
@Filipterka25 Tak chodzący na mszę to czynni katolicy. Ochrzczeni i będący na mszy raz na rok dalej są liczeni jako katolicy więc mimo spadku po 1991 tak jak pokazujesz dalej mamy większość nazwijmy to "biernych" katolików. Dopiero jak dokonasz apostazji i wpiszesz się w roczniku statystycznym jako niewierzący idziesz do statystyk jako niekatolik.

Dopóki nie będzie spadku również tych biernych oraz większej ilości OFICJALNYCH ateistow co spowoduje zmiany w myśleniu partii
  • Odpowiedz
Dopiero jak dokonasz apostazji i wpiszesz się w roczniku statystycznym jako niewierzący idziesz do statystyk jako niekatolik.

@Darth_Gohan: Bzdura, ISKK liczy apostatów jako katolików.

Jesteśmy na początku jakiś zmian, ale dalej według oficjalnych danych katolicy są
  • Odpowiedz
@cezeter: Z---------j do pracy pajacu jak ci nie pasuje. Na bożonarodzenie i Wielkanoc tez. Jacy wy jesteście tępi k---a. To nie jest koncert życzeń, kiedy masz wolne a kiedy nie. Żyjesz w społeczeństwie i musisz się dostosować. A jak nie to zmień prace, albo idź na zasiłek.

@zieloniutkazielonka: widać katolickie miłosierdzie. Chętnie bym poszedł do pracy w te święta. Ale 80% rzeczy które sprzedaję, to dla dużych kołchozów
  • Odpowiedz
- 24-26 grudnia jako wigilia i Boże Narodzenie.

- wielki piątek i poniedziałek wielkanocny,

@Filipterka25: Co xd Te święta przechodzą w stronę świeckiej tradycji właśnie z tego powodu, że jest wymuszone wolne w te dni. Zlikwidować wolne dni w te święta i znów wrócą jako tradycja religijna, bo reszta "niezaangażowanych" będzie w te dni w pracy.
  • Odpowiedz
No nie wiem, może biura są zamknięte dzisiaj?

@stanleymorison: Akurat samo wolne nie jest problemem, problemem dla gospodarki są dni pomiędzy dwoma wolnymi - taki 2 maja czy piątek po bożym cielaku to dni z zasady niewielkiej aktywności gospodarczej (jutro jestem sam w robocie, wszyscy urlopy).
  • Odpowiedz
Te święta przechodzą w stronę świeckiej tradycji właśnie z tego powodu, że jest wymuszone wolne w te dni.

@stanleymorison: No nie, ani Wielki Piątek, ani wigilia BN nie są obecnie ustawowymi dniami wolnymi, choć większość miejsc typu szkoły, zakłady pracy mocno ogranicza w nie aktywność.

Nie widzę też najmniejszego powodu, dla którego miano by wzmacniać religijność Polaków.
  • Odpowiedz
cały kraj pod dyktando mniejszości musi miec wolne

@cezeter: wg spisu powszechnego katolikow w polsce jest wiekszosc wiec pod dyktando wiekszosci, demokracja bitches. poza tym - ja nie bol dupie o marsze lgbt, strajki kobiet, biegi, ze miasto jest zakorkowane ale widocznie musze zaczac
  • Odpowiedz
@stanleymorison: Zabawne, że codziennie czytam na wykopie, że ludzie powinni mniej pracować i same wykopki spuszczają się nad pomysłami, żeby tydzień pracy trwał 4 dni, ale jak dostają wolne za friko, to jest lament, że chcą iść do pracy, bo to katole im załatwiły to święto xD
  • Odpowiedz
  • 0
cały kraj pod dyktando mniejszości musi miec wolne

@cezeter: wg spisu powszechnego katolikow w polsce jest wiekszosc wiec pod dyktando wiekszosci, demokracja bitches. poza tym - ja nie bol dupie o marsze lgbt, strajki kobiet, biegi, ze miasto jest zakorkowane ale widocznie musze zaczac

@pieknamarion: a skąd wiesz, że nie mam nic przeciwko marszom lgbt? Plus dla nich taki, że robią to w soboty/niedziele i najwyżej w kilku
  • Odpowiedz
To, że na takie święta ludzie powinni brać sobie urlop z dostępnej puli, a nie robić ogólnokrajowe wolne.

@stanleymorison: Bo napewno januszex jeden z drugim nie będzie tego bojkotował :P Ludzie do jasnej anielki wy chyba nie wiecie gdzie żyjecie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tu jest Polska...jak nie wpiszesz do kodeksu to tego nie ma. Choćby i było w kodeksie czy na papierze to i tak na uszach ludzie będą stawać
  • Odpowiedz