Wpis z mikrobloga

Przesłuchałem tego nocnego zooma - pięć godzin orania, które pokazało kto tu jest małym siusiakiem. Rafał został skompromitowany. Tomek świetnie go wypunktował z zegarmistrzowską precyzją, obnażył mit wielkiego spekulanta, który jest transparentny i jest jedynym sprawiedliwym w tym środowisku. Rafał oczywiście dalej będzie robił swoje, bo to jest taki narcystyczny typ osobowości guru z pewnymi elementami megalomanii, z pogłębioną tendencją do hazardu i tworzenia wokół siebie orbitującej grupy klakierów - zresztą m.in. mówił o tym właśnie Tomek zarzucając Rafałowi, że społeczność TJS czy ogólnie jego sympatycy (zello, zoom), to tylko narzędzie do celu. Rafał się nie zmieni, te cechy są w nim głęboko zakorzenione, dalej będzie naganiał na kolejne projekty "budujące wartość", etc. Pojawienie się krypto i NFT to dla niego jako spekulanta błogosławieństwo, ponieważ w sposób zawoalowany może tworzyć skomplikowaną narrację wyjaśniającą kolejne tworzone przez siebie projekty, a co więcej, dlatego że krypto nie jest usankcjonowane prawnie różne machlojki odbywają się bezkarnie.

Cieszę się, że to nagranie się pojawiło i już nie zniknie z sieci. Zwróćcie też uwagę na to jak lekceważąco Rafał mamrocze coś pod nosem kiedy Tomek kończy swoją wypowiedź słowami "no, to by było na tyle". On wraca do trejdów, coś tam musi kliknąć itd. - kojarzycie takie zachowanie czasami jak coś głupiego zrobiliście za dzieciaka albo jeszcze lepiej jak ktoś was przyłapał na czymś wstydliwym. Zapadacie się pod ziemię, jest wam głupio, czujecie wstyd. Tak mi się kojarzy ta końcówka.

Gratuluję Tomkowi zachowania bardzo trzeźwego umysłu przez cały czas, bo nie dość, że musiał odpierać manipulacyjne (oczywiście niemerytoryczne) kontry Rafała, to w dodatku ciągle wtrącający się wchodzący w dupę Rafałowi jego wyznawcy pokroju Patryka i Wieśka nie ułatwiali sprawy. Żałośni ludzie. Wstydziłbym się na ich miejscu. Ale to taki plankton umysłowy idealny do bycia zniewolonym przez dominującego osobnika pokroju Rafała. Tyle tylko, że nawet jeśli takie "Patryki i Wieśki" pójdą po rozum do głowy (w co szczerze wątpię), to na ich miejsce pojawią się nowi - i to bardzo trafnie rozszyfrował Tomek.

Gość, który buńczucznie zarzucał wszystkim dookoła farmazoniarstwo na końcu sam okazuje się farmazonem. Bardziej uwłaczająco nie można było polec w tej aferce.

#gielda #kryptowaluty #zaorski
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przesłuchałem tego nocnego zooma - pięć godzin orania, które pokazało kto tu jest małym siusiakiem. R

@presburger: jak bardzo trzeba miec smutne zycie by tak nie szanowac swojego czasu? ile masz lat? 12? wiecej raczej nie
  • Odpowiedz
@bin-bash: a ile trzeba mieć lat, żeby pisać ludziom co mają robić ze swoim czasem wolnym? Może @presburger w jakiś sposób interesował ten temat? Może chciał się dowiedzieć o czym inni piszą?

Ja nawet nie wiem o kim mowa, bo totalnie nie siedzę w tematach kryptowalut, bo jakieś grosze mam kupione xD, ale j---e mnie co inni robią ze swoim czasem wolnym, o ile nie wpływa i nie ogranicza
LipaStraszna - @bin-bash: a ile trzeba mieć lat, żeby pisać ludziom co mają robić ze ...

źródło: comment_1655205698utrFcvRLzo3dV1rtHepdlB.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@presburger: ten Patryk jaki typ, najbardziej mnie r-------o jak wyskoczył, że on trzech brokerów budował na Cyprze, pewnie siedział z susiakiem w ręku podczas tego zooma, chyba z początku miał iść spać a później jak Tomasz powiedział, że nie ma dowodów o bankructwie na ropie to ten Patryk jak się rozruszał, zaczął coś p-------ć o Musku itp
  • Odpowiedz
@astri: dla mnie te momenty wcinek Wieśka albo kilkugodzinne deklaracje Patryka, że idzie się spać były takimi fajnymi komediowymi akcentami tej dramy. Ja się śmiałem w głos.
  • Odpowiedz
@presburger: cały czas uważam, że Tomasz miał pomysł wtedy na tego zooma i rozpracowanie Zaorskiego, gadał co mu się nie podobało, wciągnął Zaora aby przyjrzał się jego projektowi przez co miał darmową reklamę itp. a później uderzył w czuły punkt czyli pokaż hedge, później się tam uspokoiło ale cel został osiągnięty
  • Odpowiedz
cały czas uważam, że Tomasz miał pomysł wtedy na tego zooma

@astri: dokładnie tak, często mówił "a nie wiem ile dokładnie, nie sprawdzałem, Ty powinieneś wiedzieć to nie mój projekt" i tak go ciągnął, że sam się zaraz wygadywał xD
Dziwię się tylko że na koniec dał się wciągnąć w "szczere rozmowy" na temat podejścia do rynku, projektu itd. kiedy było wiadomo że Zaorski robi to tylko po to żeby
  • Odpowiedz
@bin-bash: a ile trzeba mieć lat, żeby pisać ludziom co mają robić ze swoim czasem wolnym?

@LipaStraszna: dalej nie czytalem, w ktorym miejscu napisalem co OP ma robic? jakby sie wysmarowal gownem i jakbym powiedzial, ze jest debil to tez bys mowil, ze pisze ludziom co maja robic z wolnym czasem?
  • Odpowiedz
@bin-bash: O to ty xD

https://www.wykop.pl/wpis/59850877/mirki-potrzebuje-dodac-kilka-metod-w-jednym-pliczk/#comment-212456905

CC: @presburger: @LipaStraszna:

@Kryspin013: jak jestes z branzy to wpisz sobie w google bin/bash i jako zadanie domowe zastanow sie dlaczego kodu java nie nalezy tagowac jako bash. Jak nadal nie rozumiesz po 5minutach to nie marnuj swojego czasu, bo nie ma sensu. Wiem, ze moze chciales byc smieszny czy mi dopiec, ale widac, ze nie masz pojecia
  • Odpowiedz