Wpis z mikrobloga

@Basic: i jak z takimi oknami się żyje, zgaduję że przy takiej powierzchni i na poddaszu to muszą być dobrze izolowane żeby się dało wytrzymać? A gratulować nie pogratuluję bo mi dupsko pęknie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
takie okno nazywa się chyba portfenetr

@siemando: Nie, portfenetr to taki balkon bez balkonu - wysokie drzwi okienne kończące się barierką / balustradą.
  • Odpowiedz
@AstroBoy: piwnica została praktycznie bez zmian, dodałem tylko instalacje i nalewak do piwa oraz MVSX Neo-Geo.
@Narodowy_Czempion: kredyt, ale na stałym, choć i tak sram pogaciach.
@Wap30: to jest weranda w konstrukcji drewnianej, jeszcze nie ma izolacji. Teraz w słoneczne dni jest bardzo gorąco.
@Atx0937: dom stoi na skarpie od 20 lat. Wisla wylewa na drugi brzeg raczej. Ale oczywiście jest ubezpieczenie, musi być.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@tehseriouscate: teściu spisuje liczniki za wodę, zna wszystkich w okolicy. O tym że były właściciel rozważa sprzedaż dowiedziałem się jako pierwszy i zacząłem go urabiać. Od tego momentu minęły dwa lata nim się wszystko udało. Przyszła pandemia, stopy, itd.
  • Odpowiedz
@Basic: Chce kupić okno 3000x2300 nie otwierane w pcv, jeden przedstawiciel handlowy odradza tak duże okno w pcv.

Cytowany tekst...Dlaczego nie polecam całej dużej 3metrowej witryny? Ponieważ na powierzchnię takiej szyby napiera bardzo duże ciśnienie podczas wietrznych dni i może to spowodować odgięcia profilu do środka a nawet wdmuchnięcie szyby do wnętrza. Dodatkowym argumentem przeciw tak dużej szybie, jest problematyczna wymiana pakietu w przypadku, gdyby coś się Panu z tą
  • Odpowiedz