Aktywne Wpisy
Salido +296
Minął 13. (z 73) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 9 wypadków śmiertelnych w których zginęło 10 osób.
82 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
87 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 9 wypadków śmiertelnych w których zginęło 10 osób.
82 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
87 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Kilka czynników, plus większy kapitał zagraniczny w postaci franczyzy gdzieś zwykle obok, może nie odprowadzający podatków w pełnym wymiarze, itd itp
Wydaje mi się, że to dopiero początek, koniec roku i wiosna 2023 zweryfikują przy tej inflacji i pomysłach rządzących działanie budek z hotdogami, czy wszystkich osiedlowych kebabów, oraz burgerowni. Kebab za +20zl, burger za +30zl, a często już "normalna cena" to +40/50zl w zależności od wielkości miasta i rzekomo użytego mięsa. Potem te wszystkie foodtrucki, czy jak kto woli żarciowozy, z frytkami 150g za +10zł, kto tam będzie kupował za chwilę? Wszystko to pierdyknie.
Głupie przemyślenia z rana, bo jakiś mini artykuł przeczytałem, plus wczoraj na posiadówce zamiast zrobić zrzutkę na pizzę, pani domu zrobiła ciasto i domowa pizzę (X4) podała na stół. Nikt nawet nie drążył dlaczego czegoś dla wygody nie zamawiamy. To początek powrotu do końcówki lat '90.
Wyszedł wysryw, ale ostatnio o tym rozmawiałem w kołchozie i coraz więcej ludzi tak postępuje, a sami bogaci nie napędza sprzedaży tym mini biznesom.
https://www.pless.pl/wiadomosci/74191-foto-pani-basia-sprzedala-dzis-ostatnia-bulke-z-pieczarkami
#ekonomia #przemyslenia #bekazpisu #jedzenie #biznes
I teraz najlepsze, znam 2 osoby które je regularnie piją a dopiero ja im to uświadomiłem ( ͡
@ravau: a czemu ktoś miał drążyć? To jakaś gorsza domowa? Powinniście się cieszyć a nie myśleć o oszczędnościach XD przeciez taka picka to najlepsza picka
@Ayessare: nikt nie myślał, wpisrdalałem aż uszy trzęsło, dziś się obudziłem i mam rozkmine :)
@KosmicznyJanusz: co? Ostatnio jak patrzyłem (smakową jakąś - chyba Lubelska lub Soplica czy inna Żołądkowa) to nie dość, bo że koło 30 voltów miała, to jeszcze chyba 80 ml xD
Kiedy ci było lepij, jak teraz?
Może kryzys ich nauczy, że fast-food to tanie szybkie żarcie, a nie luksus (bo w końcu po amerykańckiemu) za który często chcieli więcej niż ile płaci się za lunch w restauracji.
Czy tylko ja widze na zdjeciu obsraną bułkę?
Ogólnie w gastro jest jakiś próg bólu, powyżej którego stwierdzasz, że cena jest nieadekwatna i sorry, ale rezygnujesz z zakupu. W
Nawet jeżeli nie byłoby polskiego