Wpis z mikrobloga

@r4do5: @Kolarzino: ja kiedyś mieszkałem z siostrą i mieli przyjechać rodzice w odwiedziny. Siostra powiedziała "ty weź naprawmy ten kran bo jak to ojciec zobaczy to będzie chciał sam naprawiać, a wiesz, jak to będzie wyglądać"
  • Odpowiedz
@SgtPepper1942: W zasadzie można zastanowić się dlaczego. Podejrzewam, że przyczyna leży w sposobie wychowania i podejścia społeczeństwa do mężczyzn. Na przykład skoro nie wolno Wam okazywać, że coś Wam nie wychodzi, bo jest to odczytywane jako Wasza słabość ("co z Ciebie za facet, skoro nie umiesz przybić równo gwoździa?!"), to jak macie próbować i uczyć się różnych rzeczy i przekazywać tę wiedzę na spokojnie dalej. Skoro Was w dzieciństwie i
  • Odpowiedz
paradoks starego polega na tym, że nie nauczy Cie czegoś, tylko sam masz to umieć.

Wypomni Ci, że czegoś nie umiesz, pomimo że sam Cie tego nie nauczył.

Jak się w końcu czegoś nauczysz, to i tak powie, że źle i on to lepiej robi, więc się nie wtrącaj. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Kolarzino: W przypadku mojego dodałbym, że na koniec jeszcze koncertowo to s-------i robiąc
  • Odpowiedz
@Krolowa_Nauk zgadzam się z Tobą natomiast problem polega w większości przypadków na tym, że ojcowie nie potrafią rozmawiać, nie mają cierpliwości i w ogóle nie mają podejścia do dzieci. A że większość prac domowych chłopcy wykonują z ojcami, to tak to wygląda. Ojcowie sami nie mają cierpliwości do samej pracy a co dopiero gdy muszą ja wykonywać z pomocnikiem, który się uczy i nie wszystko mu wychodzi. W rezultacie mamy takie
  • Odpowiedz