Aktywne Wpisy

Byłem na rozmowie o pracę teraz i wszystko fajnie, praca na jedną zmianę przy rozkręcaniu pojazdów na złomowisku, dojazd całkiem blisko bo w 40 minut rowerem dojadę. Na duży plus że umowa o pracę a nie zlecenia jak wszędzie w januszeksach xd
Dostałem taką umowę o pracę do podpisania, ale wydaje mi się dziwnie skontruowana, przecież kar jest tyle że jak raz zachleję to jeszcze będę musiał dopłacać pracodawcy xd
Nie pozwolili
Dostałem taką umowę o pracę do podpisania, ale wydaje mi się dziwnie skontruowana, przecież kar jest tyle że jak raz zachleję to jeszcze będę musiał dopłacać pracodawcy xd
Nie pozwolili
źródło: IMG_4092
Pobierz
mirko_anonim +31
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie rozumiem ludzi, którzy w młodym wieku 18-24 lata decydują się na dziecko. Z osób, które znam i które w tym wieku zdecydowały się na dziecko to:
- większość tych osób pochodzi z patologii
- wpadki
- mieszkają z rodzicami
Już pomijam to, że ci ludzie nie korzystają z życia. Ci ludzie pochodzą z rodzin, gdzie w większości rodzicie nigdzie ich nie zabierali, mieli po x dzieci i ledwo
Nie rozumiem ludzi, którzy w młodym wieku 18-24 lata decydują się na dziecko. Z osób, które znam i które w tym wieku zdecydowały się na dziecko to:
- większość tych osób pochodzi z patologii
- wpadki
- mieszkają z rodzicami
Już pomijam to, że ci ludzie nie korzystają z życia. Ci ludzie pochodzą z rodzin, gdzie w większości rodzicie nigdzie ich nie zabierali, mieli po x dzieci i ledwo

To jeden z najlepszych tego typu systemów artyleryjskich na świecie. Na przegubowej ciężarówce Volvo zamontowano haubicę z automatem ładowania, która w całości obsługiwana jest z kabiny, chroniącej przed bronią strzelecką i odłamkami. Całość jest bardziej zaawansowana niż np. słowacka Zuzana, a kompletnie deklasuje francuskie Caesary.
#ukraina #szwecja #militaria
źródło: comment_1654501943YFYuiF5XLswoFwzmTVcsNB.jpg
Pobierz@Pediculus_paczelocus: Przy celnym ostrzale nawet pancerz Kraba będzie czasami niewystarczający. Generalnie chodzi o to, że w przeciwieństwie do haubic ciągnionych, czy Caesarów załoga nie będzie zmieciona przez byle odłamki. Co do mobilności to masz rację, główną bronią defensywną nie jest pancerz, tylko zdolność do rozpoczęcia ostrzału lub zwinięcia się z pozycji
krotka :) prezentacja mozliwosci
@wjtk123: w zasięgu?
szczerze pytam, z czego wiadomo to jeśli chodzi o zasięg/celność to w artylerii nierakietowej Cezary są numero uno
Bardziej chodzi o samą koncepcję: Caesar to zwykła haubica posadzona na ciężarówce, która obsługiwana jest przez biegającą dookoła niej obsługę, która ręcznie ładuje pociski. Jedyna zaleta w stosunku
ale masz rację tu i tu 52 kalibry na 155 mm więc niby czemu?
Resztę wiem, szwedzki wynalazek jest w stanie zmieniać pozycję zanim salwa siądzie w celu