Aktywne Wpisy

tesknilam_ +493
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +520
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

#linux #sddm #wayland #archlinux #kde
Ludzie się przyzwyczaili do X'ów, gdy wcale nie jest to dobre rozwiązanie. X'y to kobyła pisana od ponad 20 lat z naleciałościami tego wieku,
@vries: Nie jestem tego pewien. W sensie ogólnie to prawda Xd Ale Wiele tego typu rzeczy można zrobić z poziomu alternatywnych aplikacje, które wykorzystując poszczególne cosie kompozytora wykonają pracę. Czyli w skrócie aplikacja do screenshotów może sprawdzić jaki kompozytor jest i w ten sposób zrobić screena.
Ale to pewna
@vries: za razem masz projekty jak podman czy pipewire, które stoją interfejsami API kompatybilnymi z kolejno dockerem i pulseaudio, także jak chcą to potrafią ułatwić wdrożenie. Ogółem prostota portowania, w celu szybkiego zdobycia grupy użytkowników ma duże plusy, łatwiej o start i szybkie wdrożenie technologii.
@PortowySzczur: No wiesz. Takie jest częściowe założenie. Tylko trzeba pomijać błędy koncepcyjne Xorga :P A to nie takie proste.
@fryderyk-baumberg: Sam się prosiłeś.
źródło: comment_1654518496xyj216oCzwOo75vDcDpZwA.jpg
PobierzJednakże jest progres. 5 lat temu, nie dało się tego włączyć,