Wpis z mikrobloga

czy naprawdę ciężko jest dostać pracę w urzędzie? bardzo bym chciała, ale mam wrażenie, że bez znajomości moje cv nic nie znaczy, a ogłoszenia dodawane są tylko pro forma

#pytanie #pracbaza #praca #szukampracy
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zoyav: serio chcesz pracować w miejscu gdzie liczy się kolesiarstwo, brak możliwości rozwoju, zlewanie petentów itd.? Przecież dla normalnego człowieka to brzmi jak definicja najgorszego kołchozu, oczywiście o pensji nie będę wspomniał
  • Odpowiedz
@moll: a to nie jest tak, że jak kogoś szukają, to mają obowiązek dodania ogłoszenia, mimo że miejsce jest już gotowe dla syna Anetki?
  • Odpowiedz
Zależy czy jakaś popipidówa czy duże miasto. Zazwyczaj w małych miejscowościach konkursy są ustawione. W dużych mniej ale też się zdążą szczególnie gdy posada jest dosyć atrakcyjna. Najłatwiej bez znajomości dostać się przez staże. Wbrew pozorom na ogłoszenia jest duży odzew, bo ludzie nadal traktują pracę biurowa ponad fizyczną.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Zoyav: jeśli mieszkasz w Polsce B to szanse bez znajomości masz bardzo małe. Chyba, że to jakieś stanowisko z wąska wiedzą. W dużych miastach kiedy pensje są kijowe to biorą z łapanki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Zoyav: mojej się udało bez żadnych znajomości, co prawda przez 3 lata pracowała na umowie na zastepstwo i dopiero ostatnio udało się dostac normalna umowę xd
  • Odpowiedz
@Zoyav aplikujesz na stanowisko, a nie masz pojęcia jak wygląda standardowy awans zawodowy i zlecenie chcesz na stanowisku gdzie odpowiada się za swoje błędy?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Bubsy3D: jak zobaczyłem kiedyś pensje z urzędzie wojewódzkim w dużym mieście to się zaśmiałem gorzko. A np w takim mniejszym mieście to już ogólnie xD. Chyba tylko z prestiżu i nienawiści do pracy fizycznej ktoś tam idzie. @Zoyav: jakbyś zobaczyła jaki bajzel i mobbing panuje w urzędach niektórych to mogłabys jeszcze za tym prywaciarzem zatęsknić ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@Zoyav: jest tak. Niezależnie czy ma być przyjęty znajomy królika czy ktoś po prostu do pracy, musi być rozpisany konkurs.
  • Odpowiedz