Aktywne Wpisy
Zawiera treści NSFW
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
![Pompejusz](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Pompejusz_TuG3CZZ5By,q60.jpg)
Pompejusz +500
Komorowski #!$%@? na pytanie o wysokie ceny nieruchomości zaproponował kredyt - prawie na samym dołku indeksu nieruchomości.
Ile u was kosztował metr mieszkania w maju 2015?
#nieruchomosci #gielda #mimowszystkoduda
Ile u was kosztował metr mieszkania w maju 2015?
#nieruchomosci #gielda #mimowszystkoduda
![Pompejusz - Komorowski #!$%@? na pytanie o wysokie ceny nieruchomości zaproponował kr...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/e0fa7bf2fcd233d96c457550c2ec8e54627525ab710e85470e2951e288aec367,w150.png?author=Pompejusz&auth=57ac8889e93b00db98672ccd11961016)
źródło: temp_file5877750724625370700
Pobierz
#gotujzwykopem #pieczzwykopem #bojowkapiekarska
źródło: comment_16543646819WiEkXXVHI4Sd9N0AOfUNk.jpg
PobierzPyszne, fachowo zrobione bułeczki na smalcu!
Jak robie hamburgery to zawsze pieke sam bułki, takie maślane, tzn podczas wyrastania smaruje powierzchnie roztopionym masłem żeby nie zaschła i przed pieczeniem drugi raz.
A te wyżej są super na kanapki śniadaniowe
Proporcje to 150 g wody 250 g mąki, łyżeczka soli (na taką porcje ilość płaska).
Często też robie 20-60 minut przed wygniataniem ciasta taki "zaczyn", letnia woda - odmierzona już, łyżka mąki i troche drożdży i zostawiam. Myśle że do paru godzin temu by sie nic nie stało.
Jeszcze samo robienie bułek robie tak, że po wyrobieniu ciasta
Ogólnie te do hamburgerów akurat i tak wydaje mi sie że fajnie mi wychodzą i to masło pracuje podczas wyrastania, tzn że sie robi taka specyficzna skórka.
Ale jak bym robił zwykłe bułeczki kiedyś to w sumie nie mam na to patentu żeby nie zasychały. Smarowałem wodą gdy robiłem.