Wpis z mikrobloga

@Nfvr: inna kwestia co w tym biurze ma robic bo oled jest specyficzny, no i krotsza praca na baterii, jak to nie do pracy z obrazem tylko excel czy faktury to nie wiem czy jest sens
@emerjot: to de facto bedzie drugi komp. Dedykowany do pracy mam kombajn 27", WQHD, 32gb RAM, Ryzen 7, RTX 2060S.

Tutaj potrzebuje maly, lekki laptop na wyjazdy sluzbowe, ogladanie seriali, przegladanie internetu z lozka czy na wakacjach.
@Nfvr: no ok, sprzet fajny, a oled kwestia uznaniowa, wrazenia z uzytkowania sa na pewno pozytywne, ale zenbook z niskonapieciowym ryzenem i matryca ips fhd za 4k tez mysle spelni role, zobacz ew. Lenovo yoga slim, acer swift 3 ma tez dobre opinie
@emerjot: Czytam od rana o tych zenbookach i pisza, ze sa bardzo glosne co mnie wybitnie irytowalo w poprzednim HP. Nie wiesz jak to wyglada w praktyce?
@Nfvr: w praktyce nie, na purepc jest test zenbooka UM425 z i7 co prawda, tez wskazuja na halas pod obciazeniem, ale akurat zrobili słabe porownanie w tescie glosnosci, ale znalazlem test Acera Swift i sa tu porownania z innymi ultrabookami, faktycznie zenboooki slabiej wypadaja, no ale procesory sa mocne, ten ryzeny H wybitnie, utrzymanie tu temperatur jest trudniejsze niz w niskonapieciowych, moze tu jest pies pogrzebany
https://www.purepc.pl/test-acer-swift-3-multimedialny-laptop-z-systemem-windows-11-oraz-z-pelnym-wsparciem-dla-platformy-intel-evo?page=0,26