Wpis z mikrobloga

Bezpieczne są te zakupy wegla? Chodzi mi o nasze dane, bo widzę że musimy w ustawieniach konta podac pesel. Mają jakies zabezpieczenia danych, czy działają na takiej samej zasadzie jak zakup wegla u nich?
#pgg
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mousen: PESEL podajesz nawet w aptece podczas realizacji recepty. Co niby ktoś miałby zrobić z twoim numerem PESEL? W banku dajesz kopię dowodu osobistego, podobnie podczas podpisywania umowy na telefon, platformę cyfrową, światłowód itp. Nie ma się czego obawiać, gdyż sam numer bez dowodu jest bezwartościowy.
  • Odpowiedz
ja zawsze musiałem dać inaczej bym nie podpisał

@AchillesRB: ale sie dajesz dymac. Mam na siebie umowe na internet i nikt mnie nie pytal ani o dowod osobisty ani o jakikolwiek dowod wlasnosci budynku zeby dociagnac swiatlowod. Jedyne co z tego wymieniles, to bank powinien miec taka informacje, ale gownofirmy od internetu czy telefonu? Daj spokoj
  • Odpowiedz
@Norskee: Ok, załóż konto w banku bez dowodu osobistego. Życzę powodzenia, nie ma takiej możliwości( ͡° ͜ʖ ͡°) Spróbuj się zatrudnić na umowę o pracę bez DO, też nie ma szans. Nawet jak chcesz założyć konto w zakładach bukmacherskich to jest potrzebny dowód. Wiem co piszę.
  • Odpowiedz