Wpis z mikrobloga

Moim zdaniem w paru wątkach poszło nie tak jak trzeba. Nie rozumiem czemu Owen jest nastawiony przeciwko Obi Wanowi z powodu zabicia Anakina. W sensie Owen widział Anakina raz w życiu, nie jest z nim związany nawet więzami krwi, ciężko go nawet nazwać przybranym bratem. A mimo to ma jakieś pretensje do Obi Wana, i mówi że nie pozwoli mu trenować Luke'a. Moim zdaniem powinni pójść bardziej w kierunku 'Po co chcesz trenować Luke'a przecież nie załatwi całego Imperium w pojedynkę, oni rządzą już od wielu lat, ludzie powinni normalnie żyć i się z tym pogodzić itd'. Pasowałoby to zresztą do tego co widzieliśmy w Nowej Nadziei. Zadziwiające jest też to że Owen wie o tym że Obi zabił Anakina ale najwyraźniej nie wie co Anakin '#!$%@?ł' xD

W sumie pojawia się pytanie czemu by nie zacząć trenować Lei, bo wygląda na to że byłoby to prostsze. Nie wiem czy to nie właśnie Bail Organa powinien być tym który zakazuje treningu swojego dziecka.

Trochę szkoda też że Darth Maul został wykorzystany w tych wszystkich bajkach Filoniego. Wolałbym by to on był tym złolem w tym serialu, a nie Inkwizytorzy.
#obiwankenobi #starwars #disneyplus
  • 9
@Rafaello91: wyobraź sobie że adoptujesz dziecko, wychowujesz przez dziesięć lat jak własne, a jakiś psychicznie niesprawny, religijny radykał chce go za kilka lat zabrać i indoktrynować jakimiś Jedi bzdurami, żeby był kolejnym niewypałem z który ma przynieść równowagę mocy. Jak byś zareagował?

A Leia faktycznie wykazuje paranormalne zdolności. Jednak oryginalna trylogia zamyka wszelkie możliwości w kierunku rozwoju tej postaci w kierunku innym niż polityka/rebelia.
@jast: @Djelon: Wciąż zakładacie jakby Owen miał wiedzieć co tam się stało tak dokładnie. Przemiana Anakina i jego walka z Obi Wanem nie leciała na żywo w telewizji galaktycznej ( ͡° ͜ʖ ͡°) Obi Wan jak oddawał im dziecko w Zemście Sithów to wyglądało to tak jakby miał normalne relacje z Owenem. Wydawało mi się trochę że Obi Wan po prostu czekał na właściwy moment by
@Rafaello91 Dokładnie o tym samym pomyślałem, mógł trenować w jaskini. Przecież w Zemście Sithów Yoda powiedział, że Obi Wan będzie miał możliwość pobierania nauk u Qui Gon Jina co by sprawiło, że Kenobi mógł być jeszcze potężniejszym Jedi
Wciąż zakładacie jakby Owen miał wiedzieć co tam się stało tak dokładnie. Przemiana Anakina i jego walka z Obi Wanem nie leciała na żywo w telewizji galaktycznej

@Rafaello91: masz rację, nie wiemy co Owen wiedział, ale wie że Jedi upadli oraz są ścigani i zabijani. To chyba wystarczy żeby się martwić o dziecko ;)

Echt już nie wspomnę o tym że Obi Wan który zapomniał jak używa się mocy itd. Przecież