Aktywne Wpisy

tortellonizsosem +247
Biznes po polsku odc. 2137
Restauracja w Krakowie „pod Wawelem”, w ciągu godziny ruch ok 500 klientów. Około 1,5h stania w kolejce do wejścia, na wejściu informacja, że awaria terminala płatność tylko gotówką. Ciekawostka - awaria trwa już od dobrego pół roku. Podczas płatności otrzymujesz oczywiście rachunek kelnerski.
Biedny przedsiębiorca ma tych restauracji ok 5-7 w całej Polsce. Przypominam ok 500 osób na godzinę bo restauracje są wielkie. To co widzicie na
Restauracja w Krakowie „pod Wawelem”, w ciągu godziny ruch ok 500 klientów. Około 1,5h stania w kolejce do wejścia, na wejściu informacja, że awaria terminala płatność tylko gotówką. Ciekawostka - awaria trwa już od dobrego pół roku. Podczas płatności otrzymujesz oczywiście rachunek kelnerski.
Biedny przedsiębiorca ma tych restauracji ok 5-7 w całej Polsce. Przypominam ok 500 osób na godzinę bo restauracje są wielkie. To co widzicie na
źródło: Zrzut ekranu 2025-12-23 o 17.11.13
Pobierz
vieniasn +82
dziś ponury los wylosował mi że dostałem duży kawałek sernika od sąsiadki której prawie nie znam
źródło: 1000048286
Pobierz

I tak na większość istotnych części
@Hellgard: kolekcjonerka to 10zł rocznie
bo z PZSS ma się kontaktować Twój klub, żebyś ty nie musiał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
AR upper bez lufy i zamka bardziej podciągnął bym pod alumki niż silnik. A chyba jest klasyfikowany jako komora zamkowa
Częściowo przyznaję Ci rację, nasze prawo miejscami jest normalniejsze niż w USA.
Moje doświadczenia z urzędnikami z WPA oceniałbym jako dosyć pozytywne. bywają nawet pomocni, co nie jest regułą.
Nieprawdą jest jednak ze można posiadać ile się chce - pójdź do dowolnego WPA i powiedz że chcesz pierwsze pozwolenie na 100 szt. Powiesza twoje zdjęcie w ramce z podpisem: Optymista dekady.
Problemem jest niejasność i brak precyzji prawa, pozwalające każdemu z urzędów
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Nie nie jest. Oby nie był gorszy. Ale bywa upierdliwy
Tak, wiem i opłacam. Wiem tez że podatki to zakres kompetencji urzędu skarbowego a nie biura na komendzie wojewódzkiej.
Wiem też że ustawa ani rozporządzenia nie warunkują rejestracji od dokonania jakichkolwiek opłat czy podatków, a odmowa rejestracji uzasadniana żądaniem dowodu takiej wpłaty jest przekroczeniem
Tak, wszystkie osoby, z którymi handlowałem bronią