Wpis z mikrobloga

#kerbalspaceprogram

K---------a ;D Udało mi się zbudować statek który opuści orbitę ziemi, doleci i wyląduje na księżycu. Ale jak teraz wrócić? :< Jak zbudować lądownik któremu uda się tam wylądować z odpowiednim zapasem paliwa i potem wrócić? I co ważniejsze, czy w tej grze są jakieś drabinki czy coś? Bo nawet jak mi kerbal wylezie z tego lądownika, to podejrzewam, że spowrotem już nie wejdzie z powodu wysokości.

Trzeba też pamiętać, że ten lądownik te rakiety musza jakoś zawlec na orbitę. Już teraz potrzebowałem 14 tych wielkich jednorazowych rakiet na paliwo stałe, żeby mnie zawlekło odpowiednio wysoko, potem jeszcze jeden moduł który docelowo miał mieć paliwa wystarczająco by osiągnąć zasięg orbity księżyca i dopiero potem lądownik, który musi mieć wystarczająco paliwa aby naprostować kurs, hamować silnikami grawitację a potem jeszcze podnieść się z ziemi, wyrwać z orbity księżyca i wrócić na orbitę Kerbinu.
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Khaine: Chyba literka R go odpala. Ale nie działa na ziemi. No i nie wiem czy w karierze ma się go od razu, ja grałem tylko w sandboxa :)
  • Odpowiedz
@Nekron: Odnóża mam, nie mam drabinek. Nie mam już jak nabijać punkty na czym innym. Najbliższy księżyc pozostał póki co. Jeden kerbal mi lata na orbicie słońca, ale jako że nie mam słonecznego zasilania jeszcze, to nie mogę wydoić do zera. A jeszcze chociaż 100 pkt by się stamtąd wydoiło.
  • Odpowiedz
@Nekron: Nie wiem tylko czy mam części wystarczające do wyprawy na księżyc w dwie strony ;/ 14 dużych rakiet i jeszcze dodatkowe dwa moduły aby to w ogóle tam doleciało. Jak wezmę większy zbiornik to mi nie uwlecze tego.
  • Odpowiedz
@Khaine: Zawsze możesz zostawić tam kerbale i wysłać po nie misje ratunkową jak już wynajdziesz inne zbiorniki na paliwo. Ale z tego pierwszego księżyca nie jest ciężko uciec. Ludzie robią to na jednym zbiorniku który jest dostępny od początku gry.
  • Odpowiedz