@Tajemniczy58: Ja bym chciała zobaczyć Lenny z Czech ʕ•ᴥ•ʔ Mogłaby wystąpić razem z mamą (nagrały już wspólnie kilka piosenek), która miała reprezentować Szwajcarię w 1988, ale władze Czechosłowacji jej zabroniły wyjechać, no i Szwajcarzy wystawili Celine Dion ( ͡°͜ʖ͡°) a Lenny ma bardzo ciekawy głos.
@Tajemniczy58: Ten utwór wyprodukował jej Mike Shinoda z Linkin Park, którego poznała będąc jego supportem w Pradze ʕ•ᴥ•ʔ w Czechach jest dość znana, ale mogłaby być bardziej 乁(♥ʖ̯♥)ㄏ trochę się boję, że czeskich wykonawców będzie odstraszać to, że tak słabo wypadają w televotingu, chociaż scenę muzyczną mają bardzo ciekawą ( ͡°ʖ̯͡°)
Czechy zawsze wysyłają takie utwory pod publiczność, a jakoś nie znajdują tam poparcia, tylko jury musi ich ratować.
Wydaje mi się, że przyczyn jest kilka: - za mało wyróżniające się utwory - brak diaspory - brak sąsiadów z tego samego bloku językowego (Słowacja nie startuje)
Z tego samego powodu wiele małych krajów przepada w televotingu, o ile nie zrobią jakiegoś virala jak Islandia. Jako Polska dokładamy się do tego zjawiska
@Tajemniczy58: a z realniejszych to w sumie nie wiem. Jeśli chodzi o aktualne trendy muzyczne, to ja zatrzymałem się o jakąś dekadę i nie jestem aktualnie zaznajomiony z obecną muzyką. Rok temu bym powiedział że Ochman, a teraz to w sumie nie wiem. Z polskimi artystami to jest generalnie taki problem, że ci co się nadają to nie będą chcieli.
@Wypopkowicz: Behemoth już jest tak znany w świecie, że nie potrzebują Eurowizji ¯\_(ツ)_/¯ Ostatnio gadałam z kolegą z pracy ze Szwajcarii, który pierwsze co powiedział, że mu się kojarzy z Polską, to Behemoth XD
@holka-kofolka: wiem że nie potrzebują i pewnie nawet by nie chcieli, ale coś w tym stylu bym zobaczył na Eurowizji, tylko żeby to było właśnie na poziomie jakimś
@Tajemniczy58: W sytuacji TVP jedyne realne propozycje dla Polski to jacyś wykonawcy z Voice albo z chórków w JTM ¯\_(ツ)_/¯ żaden szanujący się wykonawca nie pójdzie na układ z TVP, bo popadnie w niełaskę środowiska muzycznego. Ten typek ostatnio rzucił mi się w oko, mógłby jechać jak dla mnie.
@Tajemniczy58: Ochman był z Voice, ten koleżka też był w Voice, dlatego podałam go jako przykład, bo na pewno nie ma co liczyć na Sanah, Podsiadłę czy inne gwiazdy. Mógłby się zgłosić ktoś alternatywny, mało znany, no ale atmosfera w TVPis odstrasza ¯\_(ツ)_/¯
Pokrzepiający obrazek, ale obawiam się że niedługo się skończy. Ukraińcy kontrolują obecnie ok. 10% Bachmutu. Postępy rosyjskiego wojska w tamtym terenie są systematyczne. #wojna #ukraina
Ja bardzo bym chciał zobaczyć Santiano z Niemiec. Próbowali się dostać w 2014 roku z tym utworem, ale odpadli w preselekcjach.
#eurowizja
Komentarz usunięty przez autora
Coś w tym jest. Czechy zawsze wysyłają takie utwory pod publiczność, a jakoś nie znajdują tam poparcia, tylko jury musi ich ratować.
Wydaje mi się, że przyczyn jest kilka:
- za mało wyróżniające się utwory
- brak diaspory
- brak sąsiadów z tego samego bloku językowego (Słowacja nie startuje)
Z tego samego powodu wiele małych krajów przepada w televotingu, o ile nie zrobią jakiegoś virala jak Islandia. Jako Polska dokładamy się do tego zjawiska
Z jednej strony racja, ale z drugiej Ochman zdecydował się to zrobić, więc kto wie.