Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Napisałabym z własnego konta, ale jest mi po prostu wstyd. Wiem, że z tematem trądziku zmaga się masa nastolatków więc może ktoś będzie w stanie mi pomóc.
Mam 28 lat i nadal moja twarz wygląda okropnie. W dzieciństwie rodzice zaniedbywali temat trądziku i mówili "samo przejdzie". No niestety nie przeszło. Odkąd zarabiam sama na wybierałam dermatologów prywatnie. Do dziś żaden nie był w stanie mi pomóc. Próbowałam masy leków w tym izotek. Izotek działał super, ale miałam bardzo złe wyniki i musiałam przestać go brać. Czy ktoś poleci mi dobrego dermatologa w Krakowie w miarę rozsądnych cenach? Jestem wykończona psychicznie.
#tradzik #depresja #krakow #dermatolog

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62931d7b5cd5c589dc26ba8a
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 30
  • Odpowiedz
@kocot: no bo jak sobie poradzic z problemem, ktory jest czysto genetyczny/hormonalny? ( ͡° ͜ʖ ͡°) przy niektorych schorzeniach da sie tylko zapisac diete i wysilek fizyczny - wiekszosc ludzi tego nie ogarnia i tyle.
  • Odpowiedz
@luk04330: Z zastrzeżeniem, że nie robi się tego bez kontroli lekarza i NIE ISTNIEJĄ żadne kliniczne, kontrolowane badania dotyczące wplywu diety ketogeniczej na tradzik. Ale jak lekarz da zielone światło, a opka stwierdzi, że jest zdesperowana i chce spróbować, to czemu nie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
zotek działał super, ale miałam bardzo złe wyniki i musiałam przestać go brać.

@AnonimoweMirkoWyznania: Bylem na Izoteku 2x i usunal tradzik z twarzy, ale generalnie lekarze w Polsce przepisuja go w zbyt duzych dawkach, nie mowia ze trzeba bardzo dbac o nawilzenie skory i unikac maksymalnie slonca oraz stosowac filtr spf.

Mysle, ze bez Izoteku bedzie trudniej, ale jest to mozliwe, tylko trzeba znalezc dobrego dermatologa, ktory ci bedzie przepisywac kosmetyki
  • Odpowiedz
Tylko izotek, szkoda kasy na różne maści itd. Ja brałem dość długo ponieważ zmniejszono mi dawkę ale wydłużono czas przyjmowania ze względu na wysokie wyniki wątrobowe ASPAT ALAT po kilkanaście razy więcej niż norma. Zacząłem przyjmować ostropest, wyniki wróciły do normy i dokończyłem leczenie
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Przede wszystkim - ginekolog, endokrynolog, badania i wykluczenie powodów hormonalnych. To powinna być podstawa, dopiero później dermatolog. Wypowiadają się tutaj głównie faceci, którzy sobie nie zdają sprawy z roli hormonów w powstawaniu trądziku u kobiet
  • Odpowiedz