Aktywne Wpisy

jmuhha +21
Czy znacie jakieś kursy/książki na prawko dla seniora? ᶘᵒᴥᵒᶅ
Chcemy, żeby babcia 76 lat zrobiła sobie prawo jazdy by mogła dojechać do lekarza, na zakupy czy do urzędu. Babcia ma wzrok jak sokół i tata zabiera ją na plac do pojeżdżenia gdzie już ogarnia + jezdzilaby nową toyotą xcroos Yaris gdzie sama hamuje przy przeszkodach
Jakby ktoś miał jakieś namiary na dobrą szkoły jazdy mająca cierpliwość w okolicach
Chcemy, żeby babcia 76 lat zrobiła sobie prawo jazdy by mogła dojechać do lekarza, na zakupy czy do urzędu. Babcia ma wzrok jak sokół i tata zabiera ją na plac do pojeżdżenia gdzie już ogarnia + jezdzilaby nową toyotą xcroos Yaris gdzie sama hamuje przy przeszkodach
Jakby ktoś miał jakieś namiary na dobrą szkoły jazdy mająca cierpliwość w okolicach

lofix +48
Taka mała ciekawostka z fabryki Tesli "Giga" pod Berlinem.
Przy każdej rampie z obu stron wisi przyczepione na trytytkach 8 "ajfonów" (przykryte plastikami, więc nie wiem jaki model, ale raczej nowszy niż starszy).
Wózek widłowy wyciąga towar z naczepy, na stelażach są kody kreskowe. IPhone czyta kod i wrzuca na komputer (zazwyczaj w innych firmach wózkowy skanuje kod ręcznie skanerem).
Dla zobrazowania skali. Główna hala (największa) posiada na pewno więcej niż 200
Przy każdej rampie z obu stron wisi przyczepione na trytytkach 8 "ajfonów" (przykryte plastikami, więc nie wiem jaki model, ale raczej nowszy niż starszy).
Wózek widłowy wyciąga towar z naczepy, na stelażach są kody kreskowe. IPhone czyta kod i wrzuca na komputer (zazwyczaj w innych firmach wózkowy skanuje kod ręcznie skanerem).
Dla zobrazowania skali. Główna hala (największa) posiada na pewno więcej niż 200

Otwarcie zgodnie z piramidą cytrusowe i są to owoce o wspólnym DNA z tymi przewijającymi się przez portfolio Polge'a np. w Coco Noir - nie są świeże i kwaśne, bardziej przypominają cienkie, wysuszone lecz nadal bardzo aromatyczne plasterki. Czuć dominantę gorzkiej pomarańczy. Po minucie - dwóch spod tych cytrusów powoli wyłazi przepiękna paczula - ziemista i lekko piwniczna, ale nie zimna, kamforowa i nieprzystępna jak choćby w Perłach Lalique, ani nie tak monumentalna i wieloaspektowa jak w Psychédélique Jovoy czy Patchouli Reminiscence.
Tę słynną białą czekoladę naprawdę czuć, nie jest to może efekt wsadzenia łba do dziesięciokilowego worka Callebauta (been there done that) ale wrażenie jest wyraźne, CUDOWNE, aż banan sam pojawia się na ryju i, jak ktoś słusznie na fragrze zauważył, wynika najpewniej z podkreślenia czekoladowych cech paczuli waniliową, kremową gładkością benzoesu. Pomaga tu też irysowa pudrowość. Moja ulubiona biała czekolada jest z jagodami i mój durny mózg dopowiada sobie owocową nutę, której tam nie ma. Może to sprawka róży i jaśminu, których jako takich nie wyczuwam - kwiaty Polge'a zawsze są dla mnie trudne do uchwycenia - ale jest w sercu coś świeższego i kontrastującego z tym bogatym, głębokim czekoladowym złudzeniem.
Im dalej w drydown tym bardziej sucho, drzewnie i kadzidlanie, ale ciągle czuć obecność paczuli i delikatnej, trochę gourmandowej a trochę żywicznej słodyczy.
Te #perfumy są tak dobre, jak się o nich pisze. Mistrzowsko zmieszane, noszenie ich to czysta przyjemność i radocha - zapach żyje i "migocze", pracuje ze skórą a nie siedzi na niej, ewoluuje czasem w niespodziewanych kierunkach, ale w żadnym wypadku nie jest chaotyczny. W życiu nie nazwałabym go też zimnym, jak często widuję w recenzjach. Eleganckim, dystansującym, lekko retro, zwłaszcza w dość trudnym otwarciu - owszem. Uniseks, ale bardziej widzę go na kobiecej, niż męskiej skórze. Nie mogę doczekać się chłodnej jesieni i oversprayingu, ta paczula pięknie wtedy zagra <3
Parametry bez zarzutu, trwałość na skórze 10-12 h, kołnierz kurtki spryskany w poniedziałek pachnie delikatnie do teraz. Projekcja duża, po 3. godzinie stopniowo łagodnieje.
@drobne_na_taryfe: Typowy Chad ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Prawda to, czy bzdura z fragry?
Komentarz usunięty przez autora
@tage edp
@burbur ale zazdrooo! Jakie są różnice w porównaniu do edp? Poza aldehydami na wejściu edt ponoć sporo słodsze i wyraźniej czekoladowe?
Komentarz usunięty przez autora