Aktywne Wpisy

wfyokyga +137
Mam urodziny dzisiej, wszystkiego najlepszego dla mnie.
źródło: temp_file455599378392858266
Pobierz
Okaz_prawilnosci +14
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file455599378392858266
Pobierz
Wykop.pl
Mirki,
tl;dr;
czy ktoś może polecić jakiś dobry soft monitorujący jakość połączenia z internetem?
Płacę ciężkie hajsy za internet do pracy, a obsraństwo ciągle rwie mi połączenia. Czy przy uploadzie większych plików, czy przy telekonferencjach - nie to że spada transfer, tylko chamsko rozpina - pochlastać się idzie. Operator leci w kulki ściemniając że wszystko jest OK i że "może czasem coś tam raz na dzień rozepnie, ale generalnie wszystko działa jak powinno". A nie działa, bo rwie co kilkanaście minut.
Znacie jakiś sprytny programik, który odpalony działałby w tle przez cały czas i np co 15 sekund próbował się popiąć do jakiegoś popularnego serwera i robił ładny raport z takiego pingowania?
Dzięki!
Jeżeli to jest net radiowy, to wiadomo że będzie guano.
I tak, mogę spokojnie odpalić laptopa (na którym nic innego nie będzie chodzić) z takim programem na kilka dób.
Odpalasz PowerShell
i robisz
ping.exe -t wp.pl|Foreach{"{0} - {1}" -f (Get-Date),$_} >> wp-ping.txt
wynik zapisuje do ping-wp.txt i znajduje się w lokalizacji, którą masz wpisaną w okienku powershell.
Tylko oni mogą "zawsze" powiedzieć, że problem leży u Ciebie. Dlatego po 1 - komputer do ich routera musi być podpięty
Jakkolwiek cenię powershella i prosty ping, tak chętnie bym coś dodał po prostu do autostartu w tle.
Znasz jakiś taki gotowy soft? Jak nie użyję pinga.
@Chol: ściągnąłem, odpaliłem, ale tam jest tylko tabelka z sumą dostarczonych i zgubionych, nie ma wykresu, z którego by wynikało, że rwie połączenie 5x na godzinę :(