@jajajaja2: naturalnie, tylko możesz przypadkiem skręcić w drugą stronę ( ͡°͜ʖ͡°) a poważnie to nie jest zadna wieksza filozofia, trzeba robić to świadomie żeby w razis potrzeby wykonania gwałtownego manewru nie skręcić odruchowo od przeszkody, często na crash camach początkujących to widać
@jajajaja2: naturalne, po prostu chcesz sie pochylić i widzisz co działa lekko zmieniając kąt kierownicy (to iest niemal nieodczuwalne). Nie dodawaj gazu (utrzymuj stałą prędkość) w zakręcie, bo będziesz z nim walczył
@jajajaja2: @michald26: ja w życiu na motocyklu nie jechałem, ale jak wsiadłem pierwszy raz na quada to miałem mindfuck jak tym się skręca, bo na rowerze ciągle przeciwskrętem działam xD
Niesamowicie ryją banie te wszystkie gurowskie mądrości specjalistów od jazdy na moto. Już tu kiedyś pisałem jak kumpel zmieniał biegi bez sprzęgła przy spokojnej jeździe bo tak mu na szkoleniu powiedzieli. To samo przeciwskręt. Narasta to takim mitem, że ja #!$%@?. Podobnie targeting. Jak ja czytam wpisy na różnych forach, czy komentarze pod filmikami o tym "dalekim patrzeniu w zakręcie" na drogach publicznych to mnie #!$%@? strzela. Przede wszystkim zastosowanie technik jazdy
@bigger: @Aguirre_gniew_brzozy: @czarny_matt94: dzięki mirki, zastanawiałem się już czy ja jakoś lamersko po rondach jeżdzę czy tak powinno być xD dziś patrzyłem na licznik i dopiero od 30-40 km/h przeciwskręt u mnie "działa"
@czarny_matt94: Oj tak, mam to samo i dobrze, że ktoś to napisał bo już powoli zaczynałem myśleć że się nie nadaję do tego XD Jak mam #!$%@? patrzeć na "APEX", kiedy droga dziurawa i jedyne o czym myślisz to nie spaść z moto/#!$%@?ć felgi XD. Według for/YT jazda jest 0/1, albo jeździsz jak PRO albo lepiej nie wyjeżdżaj poza swój ogródek XD
Teoretycznie każdy bąbel dyskwalifikuje oponę, ale nie mogę nie zapytać wykopowych ekspertów. Opony nie mają nawet miesiąca, ale #!$%@?łem się w dziurę tydzień temu. (╥﹏╥) Jeździć obserwować czy na śmietnik? #opony #pytanie #motoryzacja
Przeciwskrętu normalnie używam ale jak jadę szybciej, poniżej tych 20 km/h coś nie idzie.
#motocykle
Komentarz usunięty przez moderatora
Jak mam #!$%@? patrzeć na "APEX", kiedy droga dziurawa i jedyne o czym myślisz to nie spaść z moto/#!$%@?ć felgi XD.
Według for/YT jazda jest 0/1, albo jeździsz jak PRO albo lepiej nie wyjeżdżaj poza swój ogródek XD