Aktywne Wpisy
jmuhha +12
Wyszlam do pracki (。◕‿‿◕。)
powiedźcie mi dziś coś miłego
powiedźcie mi dziś coś miłego
NarciarzFarciarz +141
Witam, czas na kolejny wpis z serii #emigracja do #kanada
JEST DUŻO LEPIEJ
Nie mogę uwierzyć, że już za niedługo stuknie nam rok w Kanadzie. Jeszcze rok temu o tej porze oglądałem kolory Jesieni w Kolarado. Nadal mam wrażenie jakbym miesiąc temu wrócił ze Stanów. Przylecieliśmy wtedy z gorących, pięknych Hawajów do zimnej, późnej Jesieni w Kanadzie. I ta Jesień znów się zaczyna.
Co
JEST DUŻO LEPIEJ
Nie mogę uwierzyć, że już za niedługo stuknie nam rok w Kanadzie. Jeszcze rok temu o tej porze oglądałem kolory Jesieni w Kolarado. Nadal mam wrażenie jakbym miesiąc temu wrócił ze Stanów. Przylecieliśmy wtedy z gorących, pięknych Hawajów do zimnej, późnej Jesieni w Kanadzie. I ta Jesień znów się zaczyna.
Co
Jak to jest kiedy ojciec dziecka się ulotnił i nie ma z nim kontaktu a matka chce wyjechać z bombelkiem na wakacje za granicę? Ona twierdzi, że musi mieć paszport bo inaczej przy kontroli oskarżą ją o porwanie (?). Do wyrobienia paszportu jest wymagana zgoda ojca jeśli żyje i nie siedzi w więzieniu.
Czy dziecko w wieku poniżej 2 lat musi mieć zgodę obojga rodziców, żeby móc z jednym z nich wyjechać na wakacje w obrębie Unii?
#pytanie
Ale po unii wystarczy dowód, a to może załatwić sama.
@Luigi93: @czako:
@TwujKasztan pierwsze słyszę. Musi mieć dowód albo paszport, ale sam dowód wystarczy. U takiego małego to nawet do urzędu nie trzeba iść można złożyć wniosek online.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu