@zaxcer: @ToKontoNieIstnieje: @kowalkowskij: Śmiejcie się, ja niecałe 3 lata temu w szpitalu pracowałem jeszcze na Windowsie XP a głowna aplikacja w laboratorium oparta była o MS-DOS xD
@crazy_wolf: Panie kochany, ale tak to jest w wielu miejscach. Ostatnio na uczelni lokalnej byłem, Uniwersytet, nowy budynek oddany ze 3 lata temu, nowa sala wykładowa, fajny projektor laserowy, chłop włącza sprzęt a tam Windows 7 Home Premium czyli nawet w domenie nie działający ;)
@Cozzie: Domena często nie jest konieczna, ale marketingowcy piorą ludziom mózgi i w efekcie niektórzy ładują domenę nawet do firm, gdzie jest 5-10 stanowisk. A tam bez problemu da radę wszystko ogarnąć bez Windows Server i zabawy w AD. AD to tak naprawdę odpowiednie zapisy w rejestrze i naprawdę, istnieje masa systemów zarządzania (nawet open source) zdolnych wszystko ogarnąć. Plus jest vPro z AMT/ME gdzie można nisko-poziomowo mieć dostęp do
Pracuję na nim od ponad dwóch lat, oczywiście budżetówka i nie mają kasy na "modernizację" xD Robiłem już na nim sporo, głównie klepię Excela, ale programowałem coś dla siebie w VS Code, jakaś podstawowa obróbka grafiki w Gimpie, ale to tragedia straszna była xD Trzeba jeszcze dorzucić, że cała pracbaza siedzi na Windows Live
#komputery
Bez poważania,
Dział IT
@MarianoaItaliano: to jeszcze nie tak źle. Gorzej jak masz odpalać współczesne aplikacje na starym komputerze( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Komputer pewnie ma już swoje lata.
Pracuję na nim od ponad dwóch lat, oczywiście budżetówka i nie mają kasy na "modernizację" xD Robiłem już na nim sporo, głównie klepię Excela, ale programowałem coś dla siebie w VS Code, jakaś podstawowa obróbka grafiki w Gimpie, ale to tragedia straszna była xD Trzeba jeszcze dorzucić, że cała pracbaza siedzi na Windows Live
@Czaskowsky: