Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Siema, w tym okresie rozliczeniowym zeszlo mi troche wiecej kasy z konta niz zwykle wiec postanowilem podliczyc wydatki.

Mieszkam z partnerka w Warszawie, na majowce bylismy w Zakopanem, obliczenia to koszty zycia za 2 osoby.

Najbardziej zaskoczyla mnie suma za zakupy spozywcze/do domu. Co prawda nigdy nie zalowalem na jakis antrykot, szynke prosciutto z truflami, 15 letnie whiskey czy swieczke zapachowa do salonu ale nadal wydawalo mi sie ze wydaje na te rzeczy maksimum polowe tego.

Restauracje - coz mozna powiedziec, dobre knajpy w warszawie bywaja drogie.

Jedzenie na dowoz - Sushi, burgery, jedzenie meksykanskie

Sport - Multisport, termy, squash

Abonament - telefon, spotify, ksiegowa

Samochod - wynajem, benzyna, myjnia, dostane zwrot polowy vatu wiec z 400zl wyjdzie mniej

Katering - NTFY, nie mam czasu na gotowanie

Kosmetyki/Barber - 2 razy combo w tygodniu po 160zl plus #!$%@? z Rossmana

Uber - ostatnio czesciej jezdze autem po miescie wiec ta kwota bedzie spadac

W tym okresie wyszlo wiecej przez majowke, mysle ze normalnie do 10k bym sie zamknal (musze bardziej uwazac na na zakupy spozywcze/alkohol/zarcie w knajpach bo z tym tez troche poplynalem)

Wrzucam to zestawienie bo wiele osob tutaj nie dowierza gdy ktos mowi ze 10k netto na reke w Warszawie to malo. Co gorsza niektorzy twierdza ze to klasa wyzsza. Ja rozwalilem prawie 20k a nic takiego konkretnego nie kupilem, po prostu nie licze wydatkow i gdy mam na cos ochote to sie nie zastanawiam a do klasy wyzszej to mi jeszcze daleko.

#programista55k ♯programista15k ♯warszawa ♯nieruchomosci (pozdrawiam tych ktorzy twierdza ze bede zmuszony zrezygnowac z sushi)

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #628230ec656c597d13f7c49d
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
Siema, w tym okresie rozliczeniowym...

źródło: comment_1652735628KiRbR19Nm5HrjqFykVagpj.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
Wrzucam to zestawienie bo wiele osob tutaj nie dowierza gdy ktos mowi ze 10k netto na reke w Warszawie to malo.

@AnonimoweMirkoWyznania: Jak się #!$%@? setki złotych na żarcie z dowozem, albo innego tego typu to coś czuję, że nawet i 20k by nie wystarczyło. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nic dziwnego że nie dowierzają, bo normalne osoby mają inne priorytety.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Podziwiam, masz dietę pudełkową (5/7 dni w tygodniu?), do tego restauracje, żarcie na wynos i w uj wielkie zakupy spożywcze za łącznie prawie 7200. Musisz się postarać żeby to przejeść wszystko
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: strasznie zastanawia mnie na co można #!$%@?ć 600pln na kosmetyki/barber?

jak już @yyyyYYYY zauważył - to nie jest kwestia kosztów życia, w ten sposób można przepieprzyć dowolną kasę w dowolnym miejscu.
zawsze mnie zastanawia po kija wywalać 4kpln miesięcznie na auto, skoro obecnie jeździdło za połowę tego niewiele się różni (poza brakiem śmigła, 4zer czy gwiazdy)
  • Odpowiedz
ChytrySeba: Nie wiem ile zarabiasz, ale jak 20k to żyjesz mocno ponad stan.
Szczerze mówiąc jak przeglądam tę listę to mam trochę takie wewnętrzne 'xD' i trochę to wygląda jak temat gofrów w Międzyzdrojach ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ludziom nie chce się iść 200 metrów dalej aby kupić goferka za 10pln i wolą na pomoście za 45pln. W końcu wakacje, nie będą się przemęczać, no nie? (
  • Odpowiedz